Denna matékomposition som består av blad och kvistar är speciellt anpassad för traditionell konsumtion med kalebass och bombilla.
Traditionell beredning
1. Fyll en matéburk till 2/3 med maté.
2. Värm vattnet utan att koka det (mellan 70 och 80 grader C) för att bevara aromerna under infusionen.
3. I väntan på att vattnet ska få rätt temperatur, blötlägg matén lätt i kallt eller ljummet vatten i några minuter. Sätt i bombilla pipetten.
4. Häll det varma vattnet runt pipetten så att vattnet gradvis impregnerar matén. Tillsätt vatten lite i taget utan att dränka bladen.
5. Njut och fyll igen!
En beredning maté kan användas till en termos med en kapacitet på en liter varmvatten.
Latinskt namn: Ílex paraguariénsis
Ingredienser: : ekologisk Yerba Mate
Ursprung: Brasilien
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Tillberedning: ta 3 teskedar Yerba Mate i ca 1 liter kokt vatten och låt dra som mest i 10 minuter