Yaconsirap - Köp Eko Raw Yaconsirap Online – 500g | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Yaconsirap, raw & eko, 250 ml
Yaconsirap, raw & eko, 250 ml
Yaconsirap KLR RAW&EKO 250 ml

Yaconsirap KLR RAW&EKO 250 ml

Yacon är det naturliga sötningsmedlet som gör att blodsockret påverkas mindre!
Artnr: 303011
Kiviks Lilla Råa
139:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Yacon är en flerårig växt från Anderna som odlas för sina spröda, sockersöta rotknölar som smakar lite grann som äpple, en smak som gett växten dess andra namn Peruvianskt Jordäpple.

Yaconroten

Yacon är en flerårig växt som har sitt ursprung i de Peruanska Anderna, där den odlades längs bergssluttningarna redan av de gamla Inkaindianerna. Växten tillhör samma släktträd som solrosen och jordärtskockan och kan bli upp till två meter hög. Hela plantan är ätbar och de gröna bladen används bland annat till att göra hälsosamt te, medan den aromatiska Yaconsirapen utvinns genom kallpressning av den söta och spröda rotknölen.
   Yaconroten innehåller närmare 50% av den unika sockerarten FOS (Fructooligosaccharides), som har många goda egenskaper gentemot vanligt socker (glukos). På sin väg genom magen stimulerar FOS de goda tarmbakterierna och har därmed en prebiotisk verkan som främjar både matsmältning och immunförsvar, samtidigt som själva sockret inte tas upp av kroppen. Eftersom FOS inte absorberas i tarmen påverkar det inte heller blodsockret, vilket gör att Yakonsirapen lämpar sig extra väl för diabetiker.

Yaconsirap

Yaconsirapen har en naturligt söt smak som påminner lite om melass eller karamelliserat socker med en svag underton av äpple. Yacon kallas därför ibland för Peruanskt Jordäpple.
   Den lätt fruktiga sirapen kan användas som sötningsmedel i allt från morgongröten och eftermiddagstéet till smoothies, desserter, bakverk och pannkakor. Den kan även förse salladsdressingen med en spännande smakbrytning och ge currygrytan ett oanat lyft. Prova själv får du se!
   Sirapen är ett ypperligt alternativ för den som strävar efter att gå ner i vikt och vill unna sig något gott utan att öka kaloriintaget.


Användning: Yakonsirapen lämpar sig extra väl för diabetiker. Sirapen är också ett ypperligt alternativ för den som kanske håller på att gå ner i vikt och vill unna sig något gott utan att öka kaloriintaget. Yakonroten är även rik på kalium och antioxidanter, som hjälper kroppen att motstå fria radikaler och rensa ut gifter. Dess prebiotiska egenskaper underlättar dessutom upptaget av bland annat B-vitaminer, magnesium och kalcium, vilket motverkar benskörhet.


Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Peru
Grundläggande näringsinformation:

per 15 ml yaconsirap
Energivärde:30 kcal
Protein:0 gram
Kolhydrater:7 gram
Fett:0 gram