Yaconsirap - Köp Eko Raw Yaconsirap Online – 500g | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Yaconsirap, raw & eko, 250 ml
Yaconsirap, raw & eko, 250 ml
Yaconsirap KLR RAW&EKO 250 ml

Yaconsirap KLR RAW&EKO 250 ml

Yacon är det naturliga sötningsmedlet som gör att blodsockret påverkas mindre!
Artnr: 303011
Kiviks Lilla Råa
169:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Yacon är en flerårig växt från Anderna som odlas för sina spröda, sockersöta rotknölar som smakar lite grann som äpple, en smak som gett växten dess andra namn Peruvianskt Jordäpple.

Yaconroten

Yacon är en flerårig växt som har sitt ursprung i de Peruanska Anderna, där den odlades längs bergssluttningarna redan av de gamla Inkaindianerna. Växten tillhör samma släktträd som solrosen och jordärtskockan och kan bli upp till två meter hög. Hela plantan är ätbar och de gröna bladen används bland annat till att göra hälsosamt te, medan den aromatiska Yaconsirapen utvinns genom kallpressning av den söta och spröda rotknölen.
   

Yaconsirap

Yaconsirapen har en naturligt söt smak som påminner lite om melass eller karamelliserat socker med en svag underton av äpple. Yacon kallas därför ibland för Peruanskt Jordäpple.
   Den lätt fruktiga sirapen kan användas som sötningsmedel i allt från morgongröten och eftermiddagstéet till smoothies, desserter, bakverk och pannkakor. Den kan även förse salladsdressingen med en spännande smakbrytning och ge currygrytan ett oanat lyft. Prova själv får du se!
   Sirapen är ett ypperligt alternativ för den som strävar efter att gå ner i vikt och vill unna sig något gott utan att öka kaloriintaget.


Användning: Yakonsirapen lämpar sig extra väl för diabetiker. Sirapen är också ett ypperligt alternativ för den som kanske håller på att gå ner i vikt och vill unna sig något gott utan att öka kaloriintaget. 


Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Peru
Grundläggande näringsinformation:

per 15 ml yaconsirap
Energivärde:30 kcal
Protein:0 gram
Kolhydrater:7 gram
Fett:0 gram