Vitamin Code RAW D3 2000 IE | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Vitamin Code RAW D3 2000 IE i gruppen Kosttillskott / Vitaminer / D-vitamin hos Råvarubutiken (K10326)
Vitamin Code RAW D3 2000 IE

Vitamin Code RAW D3 2000 IE

Vitamin Code RAW D3 är ett helt naturligt komplex med rå vitamin D3, extrakt av 22 olika växtjuicer samt levande mjölksyrebakterier och enzymer. 60 kapslar á 2000 IE som räcker i 2 månader vid rekommenderad dosering.
Artnr: K10326
Garden of Life
229:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Vitamin Code RAW D3


är en raw och matbaserade vitamin D3.
Framodlad med levande probiotika, antioxidanter, enzymer och specifika peptider, ger den förbättrat upptag i kroppen och målstyrda näringsämnen som når dina celler som de ska.


Vitamin D3 sägs kunna stödja:

 

  • Friska ben och leder.
  • Ett starkt immunsystem.
  • Minne & koncentration.
  • Bröst & prostata hälsa.
  • Ökad cellförnyelse.

 

Varför behöver jag D-vitamin?

I vårt land får vi i oss D-vitamin från solen endast på sommaren om vi vistas i solen vill säga, solskydd stoppar tillverkningen av D-vitamin. Därför kan det vara viktigt att ta ett tillskott under speciellt vinterhalvåret. Många hälsofördelar har länkats med optimala nivåer av d-vitamin i blodet.

Den vanligaste uppfattningen om D-vitamin är att det är viktigt för att reglera användningen av kalcium i kroppen genom ökat upptag, så att bl.a. skelettet kan ta till sig mer. Detta stämmer, men på senare år har man sett att D-vitamin har långt fler funktioner än så.

Mycket av intresset för D-vitamin härrör från upptäckten att kroppen har över 2700 receptorer för detta hormonliknande vitamin - inklusive i hjärnan och hjärtan. Många studier har gjorts och man har gjort upptäckter som går långt bortom den tidigare uppfattningen.

Studier har visat att D-vitamin hjälper till att reglera immunförsvaret, förbättra minnet och koncentrationsförmåga samt stödja matsmältningen (receptorer finns från munnen hela vägen genom tarmen). Friska D-vitaminnivåer tros även vara en faktor för att stödja bröst hälsa för kvinnor och prostata hälsa för män - något som kan vara viktigt i vår moderna tid.

Vitamin D finns i två former; D2 och D3. Båda har visat sig vara effektiva i kliniska studier för att höja D-vitamin i blodet, MEN vitamin D3 är att föredra eftersom det är används mycket bättre i kroppen och är den form som kommer från de mest naturliga källorna; solen och vår mat.


Dosering vuxna:
1 kapsel om dagen eller enligt rekommendation. Räcker då i 60 dagar.


Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.


En del är oroliga för att överdosera vitamin D, men det skall till mångdubbelt så stora doser under långa perioder för att det ska vara möjligt. Mycket vanligare är att man äter för lite eller solar för lite.


Innehåll:
60 stycken kapslar i glasburk i kartong.

Förvaring:
I rumstemperatur, torrt och svalt.

Näringsinnehåll vid 1 kapsel:

Raw Food baserad Vitamin D 2000 IE. RDI: 1000%

Ingredienser per 1 kapsel:

Omega-9 Cracked-Wall Chlorella 250 mg


RAW ekologisk frukt och grönsaks mix 150 mg: Ekologiska jordgubbar, ekologiska körsbär, ekologiska björnbär, ekologiska blåbär, ekologiska hallon, ekologisk rödbetsjuice, ekologisk morotsjuice, ekologisk spenatjuice, ekologisk broccolijuice, ekologisk tomatjuice, ekologisk kåljuice, ekologisk rödkålsjuice, ekologisk persiljejuice, ekologisk brysselkålsjuice, ekologisk grön paprikajuice, ekologisk gurkjuice, ekologisk sellerijuice, ekologisk vitlöksaft, ekologisk ingefärsjuice, ekologisk grön löksaft, ekologisk blomkålsjuice, ekologisk sparrissaft.

RAW Probiotisk och Enzym mix 60 mg:
Lipase, Protease, Aspergillopepsin, beta-Glucanase, Cellulase, Bromelain, Phytase, Lactase, Papain, Peptidase, Pectinase, Xylanase, Hemicellulase, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus plantarum, Saccharomyces cerevisiae.

Övriga ingredienser:
Vegetabilisk cellulosa (kapsel) och ekologiskt ris.
Inga bindemedel eller utfyllnadsmedel. Vegetarisk.


För uppdaterad information om D-vitamin se www.vitamindcouncil.org


Tillverkare: Garden of life, USA.