EKO Profil
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X

Årets Eko ProfilViktor Ingemarsson – Årets EKO ProfilHelt magisk känsla infinner sig här på kontor i Mölnycke strax utanför Göteborg. För ett par dagar sedan befann sig vår härliga kollega Viktor Ingemarsson i Stockholm för sitt med spänning på Iconfest gala för se ifall han skulle få äran att vinna priset som årets Eko profil 2018. Och vi alla vet hans engagemang för ekologiskt men samtidigt så var det en ödmjukhet i våra tankar om att han skulle vinna, inklusivt han själv. Och det var en mycket glad Viktor som ringde till oss i Lördags kväll och berättade att han hade vunnit. Så roligt och vi har er alla att tacka för att han fick äran att vinna Sveriges första Eko Profil pris. Ni har röstat som så många andra som tror på hans vision och stödjer hans arbete för mer ekologiskt ut i vårt samhälle. 


"Ja det kändes helt magiskt när de ropade upp mitt namn. Jag trodde aldrig att jag skulle vinna detta priset. Det fanns ju så många duktiga entrepenörer och sköna ikoner som var nominerade. Jag hade ställt in mig på att det inte skulle bli jag och var bara stolt över fått bli nominerad bland dessa.  
Och alla var verkligen värdig vinnare. Det viktiga för mig är just att eko lyfts fram bland sociala influensers. Det gör att bland den virala världen så växer intresset för ekologiskt och vikten sprids till människor i alla åldrar. Men klart är jag glad. Det bara bubblar inom mig att jag fick äran att vinna detta fina pris. Och framförallt tacka alla som följt min resa genom mina sociala kanaler. Och mina kollegor som alltid har stöttat mig i mina lite små galna upptåg. Tack! "


Vi är så stolta att han finns hos oss och har valt att lägga sin själ i vårt arbete om ekologisk rättvis handel och import. Under åren han har varit hos oss har vi bräddat vår kunskap om olika arter av råvaror och vi har tagit en stark plats på marknaden. Tillsammans har vi hjälpt småbönder och startups inom det ekologiska att nå ut med deras fina produkter i vår internet Butik Råvarubutiken. Men också hjälpt 100tals av butiker och restauranger i www.natessen.com runt om i Sverige med storpack för deras verksamheter.  
Vi har alltid haft mottot att ifall det hade varit enkelt så hade alla gjort det. Och det måste vi erkänna att resan vi har gjort har varit svår. Där våra konkurrenter köper in varor från lager i Europa med oändliga volymer. Där krävs en lättare planering för att lagerhålla sitt sortiment. Vi har i regel 2-4 månader innan våra råvaror kommer in i lager pga vi strävar efter att inte ha några mellanhänder. 
För vi lägger stor vikt i att inte transporten skall ha så lite miljöpåverkan som möjligt. När konkurrenter köper sina varor så finns det stor risk att dessa varor har förflyttats mellan många olika lager och till packfirmor innan de når vårt land.  
Vår modell har alltid varit att sträva efter att köpa in varor som är så nära inpå skörd som möjligt och sedan frakta med båt till oss.  
Här packar vi alla våra förpackningar och tillgodoser våra kunder. Det gör att vi förutom får en mycket liten miljöpåverkan på våra produkter också att vi får tillgång till sesångens skörd av råvaror.  
Vi får också då priveljeumet att få unika råvaror från kooperativ som ej har andra kontakter i norden. 

  
Tack alla ni som har röstat från vår Kollega Viktor Ingemarsson till årets Eko Profil 2018 och det vill vi fira med er såklart! 15% på våra egna varumärken! Keep in clean keep it green!