Köp Eko Raw Triphalapulver online 90g - Go for life | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Triphalapulver EKO&RAW 90g i gruppen Kosttillskott / Ayurveda hos Råvarubutiken (7350047926171)
Triphalapulver EKO&RAW 90g
Triphalapulver EKO&RAW 90g
Triphalapulver EKO&RAW 90g

Triphalapulver EKO&RAW 90g

För ganska exakt 2000 år sedan gav den berömde ayurvediske doktorn Charka sin diagnos till den utmattade kungen av Kushan (numera Kashmir) och skrev ut triphala. Triphala, som på sanskrit betyder “tre frukter”, har använts inom indisk läkekonst som förebyggande snarare än läkande medicin i tusentals år.

Artnr: 7350047926171
Go For Life
60:- / 48:-
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Triphala – “Trefrukten”, eller livets elixir om du så vill.

 

Utvinning och historia om Triphala

Triphala nämndes i indisk litteratur redan för 3500 år sedan och har sedan dess använts flitigt inom den ayurvediska läkekonsten. Anledningen till att triphala kallas “livets elexir” är att amalaki enligt legenden härstammar från droppar av Amrit som kom direkt från himlen. Haritaki anses helig i Tibet eftersom den ofta avtecknats i händerna på Bhaisajyagura, eller “Medicin-Buddhan” som han även kallas.

Triphalapulvret framställs genom att man blandar det torkade pulvret från de tre frukterna amalaki, bibhitaki och haritaki. Processen utförs av experter och bara de bästa frukterna väljs ut.

Användning och recept

Triphalapulver intas bäst i sin naturliga form och dosen kan variera mellan 1-2 teskedar i veckan till 1-2 teskedar om dagen (med en veckas paus varannan månad). Det rekommenderas att börja i små doser och sedan sakta öka. Det går även utmärkt att brygga te av pulvret eller varför inte blanda en Triphala Churna-drink? Till det behöver du ett glas varm mjölk, i vilket du häller en matsked honung och två matskedar triphalapulver. Toppa gärna med en pressad citron!


Näringsinnehåll per 100g

% av RDI per 10 g
Energi (g.)1198kJ/287kcal
Protein (g.)3.9g
Kolhydrater46g
varav sockerarter10.3g
Fett (g.)0.7g
varav fleromättat0.2g
Fibrer (g.)40.5g
Sodium (mg.)36mg