Tamari är en stark, glutenfri japansk sojasås som är gjord av sojabönor och koji (en unik japansk svamp). Denna tamari är gjord med autentiska tekniker av riktiga japanska experter och kräver en jäsningsperiod som varar inte mindre än 12 månader. Detta görs på 100 år gamla fat av cederträ.
Smaken av tamari är härligt komplex och innehåller alla fem smakerna: salt, surt, sött, bittert och umami. Med denna japanska sojasås kan du verkligen lyfta varje rätt till nästa nivå: (miso)soppor, nudelrätter, marinader, sushi och till och med europeiska grytor!
Bra att veta
Ingredienser: sojabönor*, vatten, havssalt, saltad shochu* (vatten, ris*, salt, koji ferment), koji ferment, (*från kontrollerad ekologisk odling, **från kontrollerad bio dynamisk odling) | ||
Ursprung: Japan
Användning: Använd som ersättning för salt, dipp till sushi eller som bas för din sås eller dressing.
Förvaring: Öppnad flaska förvaras i kylskåp
Näringsvärde | per 100g |
Energi: (kJ/ kcal) | 354/83 |
Fett | 0g |
Mättade fettsyror | 0g |
Kolhydrater | 6,5g (varav sockerarter <0,5g) |
Protein | 14g |
Salt | 15,7g |
Fibrer | 0,7g |
Natrium | 5172 mg |