Mesquite, eko & raw, 250g i gruppen Livsmedel / Sötning hos Råvarubutiken (303169)
Mesquite, eko & raw, 250g
Mesquite, eko & raw, 250g


Betyg på Mesquite, eko & raw, 250g i gruppen Livsmedel / Sötning hos Råvarubutiken
Kiviks Lilla Råa

Mesquite, eko & raw, 250g

Art. nr:
303169

Fraktfritt vid best. över 500:-

90:-
Jämf. pris (ord.): 380:-/kg


Mesquite har ofta kallats livets träd då det är en av de få växter som inte bara överlever, utan faktiskt frodas, i de annars torra och skrala ökenområdena i Nord- och Sydamerika.

Lite fakta om mesquite

Mesquiteträdets frökapslar är oerhört rika både på protein och fibrer och innehåller mängder av vitaminer och mineraler. Det är med andra ord inte så konstigt att detta tåliga träd sedan århundraden tillbaka har utgjort ett av de viktigaste födoämnena för de amerikanska indianfolken. Mesquitepulvret görs av trädets fröskidor, som varsamt torkas i låga temperaturer för att bibehålla alla näringsämnen och sedan mals på mekanisk väg till ett fintkornigt mjöl.

Mesquites näringsvärde och hälsofrämjande egenskaper

Frökapslarna innehåller också ämnen som hjälper kroppen att bilda den naturliga må-bra-substansen serotonin. Förutom sitt höga innehåll av näringsämnen, protein (13%) och fibrer (25%) har Mesquiten även ett mycket lågt GI-värde.

Hur använder jag mesquite?

Mesquiten har en naturligt söt, lite kolaliknande smak som gör att den med fördel kan användas för sötning och smaksättning av exempelvis smoothies, desserter, bakverk, pannkakor eller hemgjort godis. 

För fler tips om hur man kan använda mesquite, besök vår anslagstavla på pinterest:

Mesquite, tips & recept
Innehåll: 100% Mesquitepulver
Raw food-kvalitet:
Ja
Ekocertifiering: Ja
Ursprung: Peru