Kokosmjöl, raw & eko, 500g i gruppen Livsmedel / Mjöl & Gryn hos Råvarubutiken (303042)
Kokosmjöl, raw & eko, 500g


Betyg på Kokosmjöl, raw & eko, 500g i gruppen Livsmedel / Mjöl & Gryn hos Råvarubutiken
Råvarubutiken

Kokosmjöl, raw & eko, 500g

Art. nr:
303042

Fraktfritt vid best. över 500:-

79:-
Jämf. pris (ord.): 178:-/kg


Hur tillverkas kokosmjöl?
Kokosmjöl tillverkas genom att det färska kokosnötsköttet behandlas kort efter skörd, pressas på olja och försiktigt torkas under 40 grader Cesius för att hålla rå standard. Förutom att kokosmjölet innehåller 40 procent kostfiber så innehåller det ca 20 procent högvärdigt protein. Mjölet har en tydlig kokosdoft- och smak!

Lite om hälsofördelarna med kokosmjöl
Kokosmjöl innehåller inget gluten och ingen laktos vilket kan verka avlastande för matsmältningssystemet. Det innehåller heller inte fytinsyra, som tros försvåra upptaget av mineraler ur maten.

Kokosmjölet innehåller däremot nyttiga fettsyror, som främjar upptaget av speciellt magnesium, kalcium och fettlösliga vitaminer som A- och D-vitamin. Kokosmjöl är fattigt på kalorier och fett, men rikt på proteiner (20 procent) och innehåller alla åtta essentiella och livsnödvändiga aminosyror.
Kokosmjölet främjar en sund tarm och en väl fungerande matsmältning, i och med att det binder gifter, sänker blodfetterna och reglerar blodsockret.

En kost rik på fibrer gör att matens passage genom tarmen påskyndas och det hjälper även till att rena tarmen. Mjölet innehåller 40 gram fibrer per 100 gram, och kombinationen av fibrer och en låg andel kolhydrater gör att mjölet även har en låg inverkan på blodsockret.

För att matsmältningen ska fungera optimalt rekommenderas ungefär tio gram fibrer per måltid, vilket många människor har svårt att få i sig av dagens kost. En matsked kokosmjöl ger tio gram fibrer och innehåller bara 30 kalorier.
Mjölet har blivit populärt i och med LCHF-kost (low carb, high fat), eftersom det innehåller så lite kolhydrater och håller insulinnivåerna på en låg nivå. Mjölet är perfekt om man vill göra lättare bakverk. Det är i sig ett väldigt lätt och luftigt mjöl.

Hur använder jag kokosmjöl?
Eftersom det smakar naturligt sött och har en mild smak av kokos, krävs mindre sötningsmedel i till exempel en deg, men samtidigt upplevs både smaken och aromen intensivare.

Att använda kokosmjöl är ett enkelt sätt till att få i sig mer protein och fibrer. Tillsätt kokosmjöl i en smoothie och den blir underbart len och krämig, eller baka råa bakverk med kokosmjöl som bas – och – äntligen är det enklare än någonsin att göra råa pannkakor!

Kokosmjöl kan även upp till en viss mängd ersätta vanligt mjöl vid bakning. Det är fritt från både gluten och laktos, men på grund av att det inte innehåller gluten så binder det inte bak- och kakverk lika bra som vanligt mjöl gör. Men är smeten god och konsistensen kletig och jämn brukar resultatet bli bra!

För fler tips om kokosmjöl bland annat recept, information och annat på vår pinterestanslagstavla om kokosmjöl:
Kokosmjöl, tips och recept

Innehåll: Finmalet kokosmjöl
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Filippinerna


Näringsvärde per 100 g:
Energivärde1390 kJ/335 kcal
Fett12,6 g
– varav mättat11,6 g
– varav enklomättat0,5 g
– varav fleromättat0,5 g
Kolhydrater17,8 g
– varav sockerarter17,0 g
Protein20 g
Fiber40 g


Klicka här för rekommenderade dagliga intag baserat på kön och ålder (RDI)