Köp Eko Camu Camu pulver | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X

Camu Camu

camu camuCamu camu har en härligt god & gott syrlig smak! Boosta din juice eller smoothie. Toppa Camu Camun över din chiapudding, gröt, fruktsallad eller yoghurt. Varför inte göra en läcker efterrätt, sorbet eller nyttigt godis med tillsats av camu camu?
Camu Camu är en frukt som växer i Amazonasdjungeln. Frukten är rödaktig och extremt sur. I Peru gör man lemonad av camu camu-frukten med tillsatt fullrörsocker.
Camu camu är Vildas absoluta favorit bland alla superpulver. Bären kommer från ett buskliknande träd ur myrtensläktet i den sydamerikanska regnskogen och sägs innehålla mer C-vitamin än någonting annat ätbart på vår planet. Camu camu-trädet blir bara tre till fem meter högt, älskar vatten, och kan stå med rötterna i väta i upp till fyra, fem månader i rad!

Camu camu – mer än bara C-vitamin
I motsats till syntetiskt framställda C-vitaminpreparat innehåller camu camu även mineraler och aminosyror, som förbättrar och maximerar upptaget och effekten av C-vitaminerna. Som om det inte vore bra nog, innehåller bäret tio gånger mer järn, tre gånger mer vitamin B3 (niacin), två gånger mer vitamin B2 (riboflavin) och 50 procent mer fosfor än en apelsin. Det gör bäret till ett mer komplett tillskott än vanlig C-vitamin. Bäret innehåller kalium, kalcium, aminosyror, bioflavonoider, proteiner, betakaroten, vitamin B1, B2, B3 och C-vitamin.

Och medan vi fortfarande häpnar över C-vitamininnehållet - faktum är att det är den frukt som har högst andel C-vitamin av alla kända frukter, eller vad sägs om 60 ggr mer C-vitamin än apelsiner? Om du inte riktigt har span på vad kroppen använder C-vitamin till, så hjälper det till att bygga upp skelettet i både ben och brosk, underlättar upptaget av järn, zink, koppar och kalcium, det ingår i kollagenet i bindväven, fungerar som en antioxidant som neutraliserar fria radikaler (som i sin tur anses föråldra huden bland annat) och är bra för immunförsvaret, bland annat.

Användning och dosering av camu camu?
Till skillnad från många andra superfoods är camu camu faktiskt syrligt gott och lätt att tycka om. Camu camu kan lösas upp i vatten till en uppfriskande drink, eller tillsättas i en smoothie, i fruktsallad, bärdesserter eller varför inte i morgonmüslin? 1 g camu camu ger 75 mg naturligt C-vitamin, vilket är dagsbehovet hos vuxna.


Vetenskapligt namn: Myciaria Dubia
Ursprung: Peru
Ingredienser: Ekologiskt pulver av camu camu-frukt 100 %

För fler tips om camu camu såsom information och recept, besök vår anslagstavla på Pinterest:

Camu camu, tips och recept


En liten film om camu camu

Visa filter Dölj filter
Camu Camupulver RAW&EKO
Detta röda pulver framställs av det mest C-vitaminrika bäret på planeten...

VIKT 5kg
3750:-
Camu-Camu RB RAW&EKO 125g
15%
Camu camu är rikt på C-vatamin, bara 2g pulver täcker faktiskt hela ditt dagsbehov
84:-99:-