Köp Eko Gojibär | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X

Gojibär

gojiDet röda superbäret som är fullproppat med nyttigheter!
Gojibär (Lycium barbarum) tillhör ett av de mest näringsrika bären som finns att tillgå på vår jord. Ofta kallas gojibär, likt bland annat tranbär, acaibär och blåbär för superbär, eftersom de har så god effekt på människokroppen. Bären växer i Kina, Tibet och Mongoliet, men odlas även som trädgårdsväxt i Sverige under namnet bocktörne. De används traditionellt inom kinesisk medicin och har gjort så i över 5 000 år. Gojibär anses stärka yin och vara en källa till ett långt och hälsosamt liv. 

Näringsinnehåll i gojibär
Förutom en mängd vitaminer, mineraler och antioxidanter är dessa bär rika på essentiella fettsyror och enzymer, och innehåller hela 18 aminosyror. De gör de små bären till ett väldigt komplett livsmedel som ger kroppen ett extra tillskott av näring.

Gojibär är speciellt rika på betakaroten (6 gånger mer än i morötter), C-vitamin samt vissa B-vitaminer. De innehåller mycket järn (50 g gojibär täcker dagsbehovet!), kalium, koppar, mangan, krom, selen, zink och 21 spårämnen. Järn bidrar till normal bildning av röda blodkroppar, selen och C-vitamin till immunförsvarets normala funktion, och riboflavin (vitamin B2) till att nervsystemet fungerar normalt. C-vitamin ökar dessutom upptaget av järn.

Möjliga andra hälsoeffekter av gojibär
Inom den kinesiska läkekonsten tror man att gojibären har en föryngrande och förskönande effekt, att de ger bättre syn, ökad motståndskraft mot bakterier, virus och svamp och påverkar produktionen av röda och vita blodkroppar positivt. De sägs även göra så att du sover bättre, hanterar stress bättre och att blodtrycket och kolesterolvärdet sänks. Bären sägs vara bra för din lever, dina njurar och dina lungor. De tros också verka som en adaptogen och vara balanserande för kroppens muskler när de utsätts för stressiga situationer vilket gör dem uthålligare. 

Hur använder jag gojibär?
Gojibären har en behagligt rund och fin smak och är inte fullt så söta som t.ex. russin. De går att blanda i müsli, i godsaker eller äta som de är. Erik brukar använda dem i en uppiggande mix med rå kakao när han kör bil i tröttande mörker!

Innehåll: Torkade gojibär (Lycium barbarum).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Ningxia Kina

Visa filter Dölj filter
Gojibär Jumbo RAW&EKO
Vikt 5kg

Det röda superbäret som är proppat med nyttigheter!
1975:-
Gojibär Jumbo RB RAW&EKO 125g
Det röda superbäret som är proppat med nyttigheter!
69:-
Gojibär Jumbo RB RAW&EKO 500g
Det röda superbäret som är proppat med nyttigheter!
199:-