Super Mag Pulver från Bättre Hälsa - Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Super Mag Pulver i gruppen Hälsokost & Kosttillskott / Mineraler / Magnesium hos Råvarubutiken (B91)
Super Mag Pulver

Super Mag Pulver

Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineraler som medverkar i närmare 300 enzymprocesserer, fler än något annat mineral.
Artnr: B91
Bättre Hälsa
259:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Magnesium är en av kroppens viktigaste mineraler, och det är involverat i mer än 300 enzymatiska processer. Magnesium hjälper muskelavslappning efter sammandragning, är nödvändig för benkalciumavsättning och är nödvändig för produktion av enzymer och för proteinsyntes.

Magnesium fungerar som en tändstift för nästan alla kroppens metaboliska, energiuppbyggande egenskaper, liksom för bildning av proteiner från aminosyror. Hjärnan och hjärtat innehåller mest magnesium och det är de som skapar och kräver den mest elektriska energin.

Ett stort problem är att konventionellt odlade grödor odlas i gödningstrog i stället för i den mineralrika jorden. Detta orsakar mineralbrist vid anläggningen. En annan viktig aspekt är att gödsel fungerar som en antagonist av magnesium, vilket innebär att växter som odlas med kemiska gödningsmedel inte tar upp den mängd magnesium som behövs. Magnesium föredras också ut ur kroppen genom intag av kaffe, läskedrycker, alkohol och socker när mineralet behövs för att metabolisera och avgifta kroppen från dessa ämnen.

Två teskedar upplöst i kokande vatten. Späd sedan med vatten eller någon annan dryck.

Magnesiumet joniseras i kokande vatten, vilket innebär att absorptionen är maximal och det tas upp omedelbart i kroppen.

Doser:56
Form:Pulver
Rekommenderad daglig dos:2 teskedar (5 gram)
Ursprungsland:USA
Förvaring:Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn


Innehåll

Näringsinnehåll per dosMängd per dosDRI %
Magnesium400 mg107
C-vitamin250 mg312

Ingredienser:

Magnesiumglukonat, magnesiumkarbonat, magnesiumcitrat, surhetsreglerande medel (askorbinsyra, äpplesyra).