Köp Spirulinatabletter Hawaii Online 500g | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Spirulinatabletter Hawaiian pacific raw 500g i gruppen Fyndhörna / Gröna pulver hos Råvarubutiken (605116)
Spirulinatabletter Hawaiian pacific raw 500g
Spirulinatabletter Hawaiian pacific raw 500g

Spirulinatabletter Hawaiian pacific raw 500g

Den gröna supermaten från havsriket med mer protein än rött kött - i tablettform!
Artnr: 605116
Kiviks Lilla Råa
565:-
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Den blågröna algen spirulina är en riktig supermat; späckad med proteiner, vitaminer, klorofyll, mineraler, spårämnen, essentiella fettsyror och antioxidanter.

Algerna i världens hav och sjöar står för en väsentlig del av syreproduktionen på jorden. Men algerna besitter också andra livsviktiga egenskaper. De är rika på vitaminer, mineraler och andra näringsämnen varav vissa annars mest återfinns i kött.

Spirulina var en viktig föda för bland annat aztekerna fram till 1500-talet, då dessvärre många sjöar dikades ut för jordbruk och urbanisering. Även i Tchad har urbefolkningar skördat och konsumerat spirulina.

Denna spirulina kommer från odlingar på Hawaii, med höga hygien- och säkerhetskrav.

Vi brukar blanda i det i våra barns morgongröt, som de slukar med glädje. Proteininnehållet per vikt i spirulina ligger över 65 procent, mer än dubbelt så mycket som i rött kött. Dessutom är också spirulina en komplett proteinkälla, med samtliga essentiella aminosyror.¹ Spirulina innehåller också många pigment (flavonoider, antioxidanter) som zeaxantin, klorofyll och beta-kryptoxantin, vilka kan vara välgörande.
   
Spirulina är en signifikant källa till en stor mängd andra näringsämnen, såsom vitamin E och K, tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), vitamin B6, folat, pantonensyra, järn, magnesium, koppar och mangan.² Mangan och koppar kan bland annat skydda kroppen från oxidativ stress, medan koppar också bidrar till att hålla nerv- och immunsystem intakt. Riboflavin (B2) och Niacin (B3) bidrar till att reducera trötthet och riboflavinet är också viktigt för skapandet av röda blodceller och för synen. Folat och pantonensyra bidrar till att upprätthålla för de mentala funktionerna, och folaten spelar också en viktig roll i vävnadstillväxt vid graviditet. Magnesium är viktigt för proteinsyntes, muskelfunktion, och för starka ben och tänder, och är således något man vill få i sig mycket av vid träning.

Innehåll: Tabletter av odlad spirulina (Arthrospira platensis).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Nej
Ursprung: Hawaii, USA
Allergen: Kan innehålla naturligt förekommande Sulfiter

Näringsvärde per 100 g:
Kalorier1214 kJ/290 kcal
Protein57 g
Kolhydrater20 g
- varav sockerarter3 g
Kostfiber4 g
Fett8 g
Salt (Natrium)1 g
Tiamin2,4 mg218%*
Riboflavin3,7 mg264%*
Järn28,5 mg204%*
Koppar6,1 mg610%*
* % av RDI (rek. dagligt intag)

Klicka här för rekommenderade dagliga intag (RDI)

Kort film om spirulina
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC283708/
2. NutritionData: Spirulina, Dried