Sötpotatismjöl
För den som vill undvika spannmål så är sötpotatismjöl ett ypperligt alternativ. Sötpotatis är en rot som i jämförelse med den vanliga potatisen har mycket mera långsamma kolhydrater och därmed ger ett lägre GI. I Sverige ser vi ofta sötpotatisen med en fin orange färg som visar på innehåll av antioxidanten betakaroten men den finns också i andra vackra färger världen över. Sötpotatisen innehåller också flera andra viktiga mineraler och vitaminer och extra rik är den på A-vitamin.
Latinskt namn: Ipomoea batatas
Ingredienser: 100% ekologiskt mjöl av sötpotatis
Ursprung: EU
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: Sötpotatismjöl kan ersätta andra mjöl och fungerar bra i bröd, muffins, kakor och även till att reda såser och stuvningar
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 1440kJ/344 kcal
Fett: 0 g
- varav mättat fett: 0 g
Kolhydrater: 78 g
- varav sockerarter: 18 g
Fibrer: 3 g
Protein: 6 g
Salt: 0 g