Solroskärnor europeiska, RAW & EKO, 500g Nötter & Fröer - Rawf
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Solroskärnor EU raw&eko 500g i gruppen Superfood / Fröer hos Råvarubutiken (303406)
Solroskärnor EU raw&eko 500g
Solroskärnor EU raw&eko 500g
Solroskärnor EU raw&eko 500g

Solroskärnor EU raw&eko 500g

ekologiska solrosfrön från Bulgarien
Artnr: 303406
Råvarubutiken
45:- / 36:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Ekologiska solrosfrön med flera tillagningssätt

  • I KORTHET
  • Ekologiskt, glutenfritt, veganskt
  • Solrosfrön kan rostas, ätas som de är eller groddas, med olika smak
  • De är rika på protein (21%)
  • Innehåller höga nivåer av B-vitaminer, E-vitamin och olika mineraler

Vad är solrosfrön?

Solrosfröna är frukten från solrosen, som bildas inne i blommans mitt. Innanför ett randigt skal finns det egentliga fröet, som vi äter. De allra flesta sorters solrosor har sitt ursprung i Nordamerika. Solrosorna kan bli riktigt långa, runt 3 meter. Men den längsta i världen som man uppmätt var över 9 meter!

Näringsinnehållet hos solrosfrön

Sin största behållning har solrosfröna i det höga innehållet av sunda fetter. 90% av fettet i fröna är omättat, och 100 gram frön ger nästan tre gånger dagsbehovet av E-vitamin. Solrosfrön har också ett bra innehåll av protein, över 20% och är bra för dig som tränar och har stort proteinbehov. Flera viktiga mineraler, såsom magnesium, mangan och zink finns också i betydande mängd i fröna.  

Hur använder jag solrosfrön?

Vi tycker om att ha dem direkt i en sallad för att göra denna lite mer matig och mättande. Men fröna kan även blandas ned i yoghurt, i gröt, i bröd och liknande. De går bra att rosta i mat eller som snacks med lite salt. Du kan också blötlägga och grodda solrosfrön, och blanda groddade frön i maten, eller låta dem växa och få supernyttiga solrosskott!



Innehåll: Skalade solrosfrön
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Bulgarien