Seaweed Iceland Alger - Köp online | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X

Seaweed Iceland

seaweed-islandSeaweed Island - vildskördade alger

Seaweed Island är ett litet familjeföretag beläget i Grindavik, en liten fiskeby på södra Reykjaneshalvön, på Islands sydkust, där de skördar högkvalitativ tång. Deras passion är att förse marknaden med alger av högsta kvalitet.

Alla Seaweed Islands alger växer vild.
Det sparsomt bebodda området på Reykjaneshalvön har orört vatten som är fritt från föroreningar och lämpar sig för alger av olika typer.

Handplockade alger
Seaweed Island är stolta över att skörda alla sina alger för hand. Skördeperioden sträcker sig från början av våren till sen höst, vilket gör det möjligt för dem att välja olika sorter av tång. De är noga med att skörda alger på ett hållbart sätt och lämna alltid tillräckligt många växter för återväxt.

Geotermisk energi
De plockar sina alger i det rena vattnet runt Island och använder grön geotermisk energi för att torka alger i en kontrollerad miljö. Efter skörden torkar de tången vid låga temperaturer (under 28 grader) i en sluten torkanläggning. Elen till detta kommer från en geotermisk anläggning 10 kilometer bort och är helt förnybar. De filtrerar inloppsluften och kontrollerar fukt under hela torkningen, och deras torkade produkter lagras sedan vid låga temperaturer i en klimatstyrd anläggning.

Visa filter Dölj filter
Pris
Dulse isländsk raw&vildskördad 50g
Vår favoritalg - som godis och även barnen älskar!
89:-
Kelp Atlantic Kombu isländsk raw&vildskördad 50g
Kelp i hela blad som är perfekt till en smakrik soppa!
81:-
Royal Kombu isländsk raw&vildskördad 50g
Den smakfulla algen som används i japan för att göra buljongen "dashi"
81:-
Wakame, isländsk, raw & vildskördad, 50g
Wakame är den klassiska asiatiska algen för misosoppa och sallader - men här från Atlanten!
81:-