Råvarubutiken
Din sida
  
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X

El Inti

El Inti ekochoklad - ett rustikt hantverk av rättvist producerad criollokakao från Pangoakooperativet

El Inti-chokladen tillverkas i Frankrike vid en medarbetarägd verksamhet, som har som målsättning att stötta utvecklingen av ekologiskt jordbruk och lokalsamhällen i Latinamerika. Man köper in riktig criollokakao från kooperativer Pangoa, på den peruanska amazonasplatån. Här odlas, av ca 100 producenter, kakao som inte genomgått någon hybridisering utan tillåtits bibehålla kakaons ursprungliga konstitution. Detta ger Pangoakakaon en unik kvalitet och smak. Att bönderna dessutom får betalt mer än dubbla världsmarknadspriset ger en än bättre eftersmak.

Med de finaste råvaror, och pangoakakon som bas, producerar man en hel rad olika chokladvarianter. Som sötning används fullrörssocker, som även det produceras av ett peruanskt kooperativ, i närheten av Lima.
  • I KORTHET
  • Förstaklassig criollokakao som ej hybridiserats
  • Ekologiskt odlad, efter de ursprungliga formerna
  • Rättvist producerad - bönderna betalas minst dubbla världsmarknadspriset
  • Kvalitet och medvetenhet i alla led
  • Hantverksmässig produktion