Grodda groddar av ruccola med våra ekologiska frön från italienska GEO
Ruccolagroddar har en smak som liknar den hos det mogna bladet, och passar således mycket bra i sallader. Dessa groddar är också rika på C-vitamin och har egenskaper som stöttar ett normalt fungerande immunförsvar. De är gelbildande och måste odlas i ett tunt lager på en jämn odlingsyta (ej i glasburk).
Innehåll: Premium ruccolafrö för groddning
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologiskt
Ursprung: Italien
Förgroddning | 5 min |
Groddtid | 5-6 dagar |
Gram för Geo Plast fat | 30g |
Gram för Geo Terracotta fat | 15g |
Gram för Geo Groddningsburk | |
Gram för Geo Groddpåse | |
Gram för Freshlife fat |
Hur groddar man?
Ruccolafrö kräver inte blötläggning innan groddning. Skölj dem lätt innan de placeras på groddfatet. Då ruccolafrögroddarna klibbar ihop är groddfat att föredra framför groddburkar. Grodda i rumstemperatur och i skugga till dess att de första löven har slagit ut. Skölj 1-2 gånger dagligen. Vattna sparsamt. Groddarna skall vara fuktiga inte blöta. Groddarna är färdiga att konsumeras efter cirka 10 dagar. Kan förvaras i kyl i ungefär en vecka.
*Groddas bara inomhus, används inte för utomhusbruk och odling.
Groddtid: 5-6 dagar
Se bilder på groddar som växer fram under groddningen.
Dag 1.![]() |
Dag 2. ![]() |
Dag 4. ![]() |
Dag 5. ![]() |