Ricinolja - Ekologisk & Kallpressad | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Ricinolja - Ekologisk & Kallpressad i gruppen Kropp & Skönhet / Kroppsvård / Oljor hos Råvarubutiken (K20547)
Ricinolja - Ekologisk & Kallpressad

Ricinolja - Ekologisk & Kallpressad

Ricinoljan är en fet olja som utvinns ur ricinfrön. Traditionellt används ricinolja som massageolja för att stödja kroppen att rena sig. Det är en bra, effektiv massageolja som kan användas varm på stela kroppsdelar. Ricinolja kan även användas som lugnande ansiktsrengöring eller som en föryngrande hårbehandling för att främja hårväxt och tillföra lyster. Oljan kan användas både utvärtes och invärtes. 250 ml glasflaska.
Artnr: K20547
Fushi
219:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Ricinolja

Ricinolja är en mycket unik produkt med nästan 90 procent ricinolsyra. En sådan hög koncentration av detta är ovanligt - dessa omättade fettsyror gör att ricinolja är mycket vårdande för huden. Ricinolja upptas inte så lätt av huden, därför är den bra i massageoljor, som rengöringsolja eller som fet hårolja, se nedan.

Fördelar:

  • Vårdar mycket torr hy.
  • Passar för massage. Oljan är extra trevlig att värma upp innan massage, ger fin lindring till trötta muskler.
  • Ger håret lyster och glans.
  • Främjar hårväxt.
  • Läker hårbottensproblem som infektioner.

Dosering/Hur man använder:
Utvärtes:
- smörj outspädd på huden eller använd i håret.
Invärtes: - ta ca 1 tsk tesked dagligen med mat. Märk att ricinolja är laxerande.

Ricinolja för håret:
Ricinolja används idag oftast i håret och i hårbotten samt på hårtoppar, ögonfransar och ögonbryn för att stimulera hårsäckarna till bättre hårväxt, för lyster samt för ett fylligare hår.

Massera in i hårbotten och dra sedan ut mot hårtopparna. Låt sitta i ca 30 min innan du tvättar ur, rekommenderas att göra 1-3 ggr i veckan. Det kan vara svårt att tvätta ut den trögflytande oljan, man behöver ofta tvätta håret två ggr. man kan även med fördel värma oljan försiktigt innan man tar den i håret.

Det går utmärkt att blanda 1/3 ricinolja med 1/3 jojobaolja och 1/3 kokosolja i en ren flaska/burk så har du en egen hårolja, i den kan du sedan tillföra eterisk olja för doft om så önskas.

Ricinolja för ansiktet:
Oljan kan även användas som lugnande ansiktsrengöring.

Ricinolja till massage:
En bra massageolja som kan användas varm på stela kroppsdelar.

Ricinolja för magen:
Gör ett avslappnande magomslag med ricinolja. Dränk in ett tunnare mindre bomullstyg med ca 2 msk ricinolja. Lägg det på magen, dra några varv plastfolie (eller liknande) över tyget - runt mage och rygg. Lägg något varmt på magen som tex en uppvärmd vetekudde eller en varmvattensflaska med tyg. Vila i ca 30 minuter. Ricinolja är även ett traditionellt laxeringsmedel som man tex. dricker innan magröntgen då den är laxerande.

Förvaring:
Öppnad flaska bör konsumeras inom 6 månader.

Innehåll: 100% oraffinerad, ekologisk, kallpressad Ricinolja (Ricinus Communis).


Ursprungsland: Indien.


Tillverkad av Fushi, England.