Köp Eko Reishi pulver online 90g - Go for life | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Reishi pulver EKO 90g i gruppen Hälsokost & Kosttillskott / Funktion / Förkylning & Immunförsvar hos Råvarubutiken (7350047926201)
Reishi pulver EKO 90g
Reishi pulver EKO 90g

Reishi pulver EKO 90g

Reishi har en uråldrig historia inom den asiatiska läkekonsten. I Kina kallas den Ling Zhi, “den spirituella kraftens ört”, medan vi i väst benämner den efter sitt japanska namn, vilket även betyder “den övernaturliga svampen”.

Artnr: 7350047926201
Go For Life
120:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Reishi

Om chaga kallas växternas konung är dess svampkollega reishi superörternas drottning. Den har likställts med “livets elixir” och fick enligt en kinesisk legend kejsaren Ti att skicka sina 300 starkaste soldater och dynastins 300 vackraste kvinnor att leta efter den. Det säger väl det mesta.

Hälsoeffekter

Reishi är rik på både kostfibrer och kalium och gör därmed underverk med vår kropp. Kostfibrer främjar matsmältningen medan kalium framför allt bidrar till ett normalt blodtryck, Kalium bidrar även till normal muskelfunktion samt nervystemets normala funktion. Kalium behövs dessutom för att våra celler ska fungera ordentligt.

Reishi är även en så kallad adaptogen, vilket betyder att den hjälper till att återställa kroppens balans och stärka upp immunförsvaret. Om man dessutom räknar in dess mindre halter protein, järn och vitamin C känns kejsare Tis beslut inte längre lika märkligt…

Utvinning och historia

Reishi har en uråldrig historia inom den asiatiska läkekonsten. I Kina kallas den Ling Zhi, “den spirituella kraftens ört”, medan vi i väst benämner den efter sitt japanska namn, vilket även betyder “den övernaturliga svampen”. Svampen har fått sitt namn inte bara för dess till synes fantastiska läkekrafter, utan även för sitt spektakulära, nästan genomskinliga utseende.

Reishi finns i sex olika färger (röd, lila, grön, gul, vit och svart) där röd sägs var den allra kraftfullaste. Förr i tiden var svampen väldigt sällsynt, vilket såklart bidrog till dess rykte och fick ovannämnde kinesiske kejsare att skicka ut sitt entourage för att bärga hem svampen till sitt kejsardöme. I dag odlas reishi i Kinas bergstrakter i en intrikat process som tar nästan ett år, från att sporerna planteras till att svamparna växer sig stora och till slut – runt augusti/september. Då plockas för att malas ned i pulverform. Vi säljer den i sin mest näringsrika form.

Användning och recept

Reishi fungerar liksom chaga utmärkt att brygga som te eller helt enkelt drickas som det är i en energishot, utspätt med vatten. Man kan även blanda in pulvret i diverse fukt- och grönsakssmoothies, eller varför inte i en smarrig chokladdrink?