GEO groddningsfrön av rädisa - av högsta kvalitet!
Alla groddar från rädisfamiljen ger kraftigt smakande groddar som innehåller en massa C-vitamin och som många upplever verkar slemlösande vid förkylning. De formar luddiga rottrådar vid groddningen, som är lätt att förväxla med mögel, men som är precis i sin ordning. Rättikagroddarna är också rika på A- och B-vitaminer, samt mineraler som kalium, järn och magnesium.Innehåll: Premium frö av rättika för groddning
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologiskt
Ursprung: Italien
Förgroddning | Nej |
Groddtid | 4-6 dagar |
Gram för Geo Plast fat | 30g |
Gram för Geo Terracotta fat | 15g |
Gram för Geo Groddningsburk | 30g |
Gram för Geo Groddpåse | 30g |
Gram för Freshlife fat | 50g |
Hur groddar man?
Blötlägg groddarna över natten (8-12 timmar). Därefter sprids de ut på groddningsfatet/burken. Tänk på att groddarna kommer att växa fyra gånger i volym. Grodda i rumstemperatur och i bra ljus Skölj 3-4 gånger dagligen tills groddarna fullt groddat ut. Groddarna kan ätas direkt och kan förvaras 1-2 veckor i kylskåp.
*Groddas bara inomhus, används inte för utomhusbruk och odling.
Groddtid: 4-6 dagar
Se bilder på groddar som växer fram under groddningen.
Dag 1.![]() |
Dag 2. ![]() |
Dag 3. ![]() |
Dag 4. ![]() |