Paranötter - Köp Paranötter Online | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Paranötter RB RAW&EKO 200g i gruppen Livsmedel / Nötter & Frön / Paranötter hos Råvarubutiken (101132)
Paranötter RB RAW&EKO 200g
Paranötter RB RAW&EKO 200g

Paranötter RB RAW&EKO 200g

Paranöten, en av de bästa källorna till selen!
Artnr: 101132
Råvarubutiken
59:- / 47:-
Antal: 

Kampanjvara

Kampanjstopp:
2021-12-31, 23:59
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Paranötter från Råvarubutiken

Ekologiska paranötter!

På det 50 meter höga paranötsträdet, som för övrigt kan bli 1000 år gammalt, växer frön som ramlar ner till marken som nötter. Trädet växer vilt i Amazonas och därför är nötterna helt fria från bekämpningsmedel.

En näringsrik liten nöt

Innanför skalet, så har nötterna en tunn, brun hinna, som innehåller polyfenoler med antioxidanter. Hinnan gör att nöten håller längre och den går bra att äta.  Vi känner igen paranötterna från julbordets nötskålar och de förekommer i müsli och nötbars.
Nöten är faktiskt en av de största nötterna som finns! Näringsmässigt sett, så innehåller de en hel del proteiner, zink , magnesium, nyttiga fetter och den högsta halten av selen av alla nötter.

Hur använder jag paranötter?

Paranötterna kan vara ett enkelt mellanmål eller kan i hackad form blandas i morgonfilen. De kan köras i en blender till paranötsmjölk som kan änvändas osilad eller silad. Prova också att göra banan-och-paranötspannkakor där du mixar bananer och paranötter till en smet, för att sedan torka över natten i en torkugn. Supergoda att rulla och fylla med blåbär och lönnsirap! Paranötterna har en relativt kraftig smak, som påminner lite om kokos.  En viss försiktighet bör iakttas om man lider av födoämnesallergier då paranötter kan framkalla allergiska reaktioner. Paranöten är också utmärkt för den som vill slå på stort och hellre äta några få stora nötter och få en energikick, i stället för många små. 

Gör "Paramesan"

Gör din egen parmesanost! Mixa paranötter till smulor tillsammans med vitlök, näringsjäst och lite salt. Mycket gott. Piffar upp vilken gammal squashpasta som helst...

Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologisk
Ursprung: Bolivia

Näringsvärde per 100 g
Energi 2830 kJ/687 kcal
Fett 76,1 g
- varav mättat 16,1 g
Kolhydrater 2,6 g
-varav sockerarter 2,3 g
Protein 14,3 g
Fiber 7,5 g
Salt 1 mg