Nyponrosolja - Ekologisk & Kallpressad | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Nyponrosolja - Ekologisk & Kallpressad i gruppen Kropp & Skönhet / Kroppsvård / Oljor hos Råvarubutiken (K20570)
Nyponrosolja - Ekologisk & Kallpressad

Nyponrosolja - Ekologisk & Kallpressad

Ekologisk, kallpressad rosa nyponfröolja. Nyponfröolja är en mycket näringsrik olja som ger lyster till torr hud, motverkar fina rynkor och ger skadad hud näring och fukt. Den är rik på vitamin C och essentiella fettsyror. Denna olja har hjälpt många av förbättra pigmentfläckar, brännskador, ärr, bristningar, rynkor och blemmor. Funkar fint till ansiktet då det är en lättare olja och är även en bra olja till hårinpackning. Oljan kan tas internt eller användas externt. 100 ml glasflaska.
Artnr: K20570
Fushi
259:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Nyponrosolja / Nyponfröolja / Rosa Canina

Nyponfröolja är en vacker röd olja som innehåller en extremt hög koncentration av essentiella fettsyror - främst omega 3 och 6 fetter. Nyponolja innehåller även rikligt med C-vitamin - antioxidant och A-vitamin - retinsyra -  som båda motverkar ålderstecken på huden.

Det är en torr olja som fort går in i huden så den är utmärkt som ansiktsolja och som olja för de små rynkorna kring ögat. Lite räcker gott och väl.

Vi rekommenderar denna olja till skadad, ärrad, rynkad, mogen hy, för att moverka acne och för att motverka ålderstecken. Många tycker den förbättrar/tar bort pigmentfläckar. Oljan är även optimal till inpackning av torr hårbotten och som olja för slitna hårtoppar.

Fördelar med Nyponfröolja:

  • Nyponolja förbättrar struktur och återställer hudens naturliga fuktbalans, den används mot pigmentfläckar, brännskador, bristningar, rynkor, uttorkning, eksem och blemmor.
  • Nyponolja är även en mycket bra olja för torr hårbotten och skadat hår. Sägs kunna minska håravfall precis som svart kumminolja. Man kan vid fördel värma oljan försktigt innan man gör en hårinpackning.
  • En fantastisk olja som hjälper huden att reparera vävnad. Nyponrosolja innehåller också trans-retinoinsyra som är en del av förklaringen till dess effektivitet vid behandling av skadad hud. Många använder sig av den efter operationer på ärr.
  • Rik på essentiella fettsyror och vitamin C samt vitamin A.

Dosering/Hur man använder:

Utvärtes: -
smörj outspädd på huden eller blanda med andra basoljor.
Hår:
- 1. ta några droppar av oljan och sprid ut i nytvättat, fuktigt eller torrt hår och på hårtopparna. 2. Gör en hårinpackning i 20-30 min för att sedan tvätta håret som vanligt.

Förvaring: Förvaras på en sval och mörk plats. Öppnad flaska bör konsumeras inom 6 månader.

Innehåll: 100% kallpressad ekologisk röd Nyponfröolja (Rosa Canina). Oljan extraheras från Stenrosens fröer.

P.S. Olika sorters nyponrosenbuskar som brukar användas till nyponoljor: Äppelros (Rosa rubiginosa), Myskros (Rosa moschata), Stenros (Rosa canina). Synonymer för denna olja: Nyponfröolja, nyponolja, nyponrosolja, vildroskärnolja, vildrosolja.


Ursprungsland: Chile.


Tillverkad av Fushi, England.