Bee Goodies
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X

Bee Goodies

Bivaxdukar

BeeGoodies – hållbar och återanvändbar förvaring av mat

Ett alternativ till plast- och aluminiumfolie baserat på ekologiska och naturliga produkter. BeeGoodies är tillverkade av ekologisk bomull dragerad med bivax, kåda och jojobaolja. Produkten tillverkas för hand i Tyskland. Bivaxets antibakteriella egenskaper gör att maten håller lite längre.

Bivaxdukarna finns i olika storlekar och i många glada, tilltalande mönster.

Tänk annorlunda och må bra!

Bakom beeGoodies står vi två: Maike och Dunja. Tillsammans så har vi redan utvecklat Hellogreen smoothies och tillverkat dem av helt naturliga ingredienser. Eftersom vi inte bara har arbetat med naturliga ingredienser utan också med frågan om hållbara förpackningar var det väldigt självklart för oss: plast är inte ett alternativ! Vi ville absolut hålla oss borta från plastfolie men ändå hålla maten fräsch, inte bara i produktionen utan också hemma hos våra kunder. Så vi kom på idén med att tillverka vår egen bivaxduk: en bomullsduk belagd med det bästa bivaxet.

Vi knepade och knåpade, för att till slut hitta den rätta kombinationen av hundra procent naturliga material för beläggningen och övertygade snabbt vänner och bekanta med resultatet. Vi har fortsatt att utveckla och optimera våra bivaxdukar beeGoodies, hittat distributionspartners och gradvis utökat produktionen. Redan så har över 400 återförsäljare, för det mesta små ägarstyrda affärer, över hela Tyskland, i tysktalande länder och i Nederländerna tagit med beeGoodies i sitt sortiment. På bee-goodies.de kan du hitta återförsäljare.

Bivaxdukarna kan användas till allt som plastfolie används till och fastnar till och med bättre på skålar och dylikt än vad plastfolie gör. De är tvättbara och håller i upp till ett år eller längre i ett vanligt hushåll.

Bivaxdukarna är tillverkade av helt naturliga material. Ett Ökotex 100 certifierat bomullstyg beläggs för hand med bivaxmixturen. Denna speciella mixtur ser till att livsmedlen håller sig fräscha länge utan någon plast. De naturliga antibakteriella substanserna i bivaxet bidrar också till detta.

Dukarna testas regelbundet i laboratorium för kontakt med livsmedel och är certifierade för detta.

Rättvist och socialt

På fler än tre platser i Schleswig-Holstein delstaten sker vår produktion genom workshops med funktionsnedsatta, som inte bara arbetar med dukbeläggning utan också utvecklar andra produkter för oss såsom våra torkställningar, som tillverkas utav bokträ.
Visa filter Dölj filter
Bee Goodies 2 pack M+L
Handgjorda ekologiska bivaxdukar
219:-
Bee Goodies 3 pack M+M+L
Handgjorda ekologiska bivaxdukar
219:-
Bee Goodies familje pack M+L+XXL
Handgjorda ekologiska bivaxdukar
329:-
Bee Goodies Kapsyl
Handgjorda ekologiska bivaxdukar
49:-
Bee Goodies Pocket Bag
Handgjorda ekologiska bivaxdukar
79:-
Bee Goodies Superbag
Handgjorda ekologiska bivaxdukar
339:-
Bee Goodies XXL
Handgjorda ekologiska bivaxdukar
179:-
Bee Goodies XXL-Vegan
20%
Veganska vaxdukar
159:-199:-