Köp Muria Skogshonung med Propolis EKO 250g - Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Muria Bergshonung med Propolis EKO 250g i gruppen Livsmedel / Biprodukter hos Råvarubutiken (1873)
Muria Bergshonung med Propolis EKO 250g
Muria Bergshonung med Propolis EKO 250g
Muria Bergshonung med Propolis EKO 250g
Muria Bergshonung med Propolis EKO 250g
Muria Bergshonung med Propolis EKO 250g
Muria Bergshonung med Propolis EKO 250g
Muria Bergshonung med Propolis EKO 250g

Muria Bergshonung med Propolis EKO 250g

Ekologisk honung från Iberiska halvön. Blommarom och med inslag av syra som ökar smaken i
munnen.
Artnr: 1873
Muria
119:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Muria Bergshonung med Propolis EKO 250g

Ursprung: Spanien.
Smak:
dominant söt med litet inslag av syra och sälta
Användning: ät gärna som den är eller upplöst i kalla eller varma drycker, i matlagning (t.ex.som ingrediens i såser), kosmetik, som kosttillskott, som lekemedel både för djur och människor.
Produktionsområde: hela Iberiska halvön.
Produktionstid: från början av våren till slutet av hösten.
Allergener: inga.
Gluten: ingen.
Förvaring: i rumstemperatur svalt och torrt.
Bäst före datum: två år.

Ingredienser: Bergshonung * (97%), propolispulver * (3%).
* Från ekologiskt jordbruk.

Näringsvärde per 100 g
Energi 1362 kJ/325 kcal
Fett 0,2 g
-varav mättat 0,01 g
Kolhydrat 80,6 g
-varav sockerarter 62,1 g
Protein 0,4 g
Fiber 0,3 g
Salt 0,05 g

Honung

Honung med tillsats av andra biprodukter (bibröd, propolis, bipollen) resulterar i en betydande ökning av fenol- och flavonoidföreningar i honungen samt ökad anti-radikal altivitet och minskad reducerande styrka.


Biodling

Muria biodlare har 2000 bikupor med svarta iberiska bin (spanska bin) på en Iberisk halvön med sina bästa blommande områden för att dra nytta av dem varje år, vilket garanterar att honungen levereras hela året.

 

Extraktion och tappning

Företaget använder den senaste tekniken inom biodling med respekt för familjetraditionen från deras förfäder. Utvinningen görs med hjälp av de senaste generationens mekaniska processer för att extrahera honung från kammaren direkt till tappning.

  • Kall extraktion
    Sparar alla vitaminer och mineraler
    Direkt från bikupan

Historia

Den första dokumenterade hänvisningen till Muria-produkter är Rafel Muria Queralt. Hans son, Rafel Muria Llambrich, född 1850, var grundare och president för den första "Ligajo de Colmenas", vad vi skulle kalla idag en förening.

Han var en av de första biodlare från El Perelló i Spanien för att byta antika bikupor gjorda av halm och kork för nya fyrkantiga träbikupor, som senare skulle kallas Layens. Med dessa bikupor började han testa säsongbaserad biodlings.

Historien fortsätter med Rafel Muria Galve, född 1901. Han började biodla när han var ung, och med mer än 235 Muria-bikupor praktiserade han transhumans och letade ständigt efter de bästa blommorna i bergen i El Perelló och i de närliggande byarna.

Den fjärde generationen av familjen representeras av Rafel Muria Benet, född 1929. Ett av hans bidrag var byte av bikupor med 20 ramar, till 18, 16 och slutligen till 12, som fortfarande används idag. Han var en av de första biodlare i El Perelló som använde använde den typ av bikupor. Han fortsatte också transhumans längre bort runt Katalonien, Teruel och Valencia. Hans transportmedel var häst och vagn i början, sedan byte han till motorcykel tills han äntligen fick en lastbil.

År 1999 överför Muria-familjen sina anläggningar till den plats som företaget faktiskt intar för att expandera verksamheten och optimera arbetet.

Det är ett lager på 800m2, som ligger vid ingången till El Perelló med lager för honung och automatisk tappningsanläggning.

I samma anläggningar började Muria-familjen år 1999 också bevara gamla biodlingsverktyg, historiska dokument vilket växte till ett museum med en populär och berömd "honungsfontän".

Museet är utrustat med biograf och innehåller allt från biodlingsvärlden: guidade rundturer i museet, utflykter till landsbygden för att lära sig om bina och organiserade. Det beräknas att mellan år 1999 och 1999 besökte museet mer än hundra tusen personer i alla olika åldersgrupper från hela Spanien och olika ställen i Europa.

Och i augusti 2011 startar Muria-familjen en ny utmaning nämligen en Muria Apiarian Interpretation Centre, invigd av Katalonsens president, Artur Mas den 3 december 2011.