Köp Eko Raw Mullbär online 150g - Go for life | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Mullbär EKO&RAW 240g i gruppen Superfood / Bär hos Råvarubutiken (7350047926102)
Mullbär EKO&RAW 240g
Mullbär EKO&RAW 240g
Mullbär EKO&RAW 240g
Mullbär EKO&RAW 240g

Mullbär EKO&RAW 240g

Romarna tillägnade mullbärsträdet till Minerva, vishetens gud. Kanske inte så märkligt med tanke på att bäret med sin höga vitaminhalt och kraftfulla antioxidanter borde vara en hörnsten i varje vis man och kvinnas diet!
Artnr: 7350047926102
Go For Life
75:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Mullbär är både en kraftig antioxidant samt en C-vitaminbomb!

Fulla av nyttiga matfibrer bidrar mullbär till bra förbränning och metabolism

Mullbär har en fantastiskt god och naturlig sötma och passar utmärkt som snacks

 

Hälsoeffekter av mullbär

Det finns fyra starka faktorer som gör mullbär till ett superbär med få övermän(bär). Den första är dess funktion som antioxidant, och då framför allt genom att den kryllar av antocyaniner, som bland annat är anti-inflammatoriska och skyddar cellerna från skadliga fria radikaler. Faktor nummer två stavas fibrer, då en portion mullbär utgör 20% av ditt rekommenderade fiberintag och är bra både för blodsockret och för att sänka kolesterolnivån.

Den tredje faktorn är c-vitamin. Mullbär innehåller mer av dessa än apelsiner, och en portion mullbär utgör 190% av den rekommenderade dagliga dosen. Inte illa med andra ord! Vitamin C håller bland annat ditt immunförsvar i skick samt lindrar trötthet och utmattning. Mullbär innehåller även en hel del kalcium vilket bland annat behövs för att bibehålla en normal benstomme och starka tänder.

ORAC-värdet mäter antioxidantaktivitet och uppmäts per 100gram till 2036 på mullbär, vilket anses högt. Läs mer om ORAC här.

Utvinning och historia

Mullbär växer framför allt i Kina men finns på sina håll även i andra delar av världen. De har en framträdande roll i den romerska skalden Ovidius Romeo och Julia-liknande berättelse om Pyramus och Thisbe. I den möts de båda hemliga älskarna under ett mullbärsträd och träffar där en tiger med blod droppandes från munnen. Först anländer Thisbe, som vid åsynen av tigern flyr och tappar sin sjal. När Pyramus sedan kommer och ser tigern och sjalen tror han förstås att det är Thisbe som ätits. Han tar sitt eget liv med sitt svärd och mullbärsträdet dränks i blod. När Thisbe kommer tillbaka och ser liket gör hon samma sak. Mullbärsträdet suger sedan upp blodet och detta sägs enligt Ovidius förklara varför det finns vita och röda mullbär…

Det finns både svarta och vita mullbär. Svarta mullbär växer på träd som blir upp till 10 meter höga medan vita mullbärsträd kan bli upp till 15 meter. Våra mullbär odlas under kontrollerade former utan kemikalier, och när frukten mognat plockas den och bara de bästa exemplaren väljs ut.

Användning och recept

Du kan kort och gott äta bären som de är, ungefär en näve per dag som mellanmål. Det går såklart även bra att hälla bären i morgonfilen eller kvällsgröten, eller varför inte doppa dem i mörk choklad? Använd din fantasi!

Näringsinnehåll per 100g

% av RDI per 10 g
Energi (g.)1503KJ/359Kcal
Protein (g.)3.5g
Kolhydrater76.7g
varav sockerarter72.5g
Fett (g.)2.9g
varav fleromättat0.5g
Fibrer (g.)5.9g
Natrium (g.)7g
Vitamin-C (mg.)36.44.55%
Kalcium (mg.)1952.44%