Matcha Te 50g - Grönt Japanskt Ekologiskt Te Pulver (Aromandise)
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Matcha Te - Grönt Japanskt ekologiskt te i gruppen Livsmedel / Drycker & Teer / Ekologiskt te hos Råvarubutiken (K11139)
Matcha Te - Grönt Japanskt ekologiskt te

Matcha Te - Grönt Japanskt ekologiskt te

Matcha te är ett fint pulveriserat grönt, japanskt te. Ger en härligt illgrön dryck med fin smak. Innehåller mer antioxidanter, spårämnen och klorofyll än vanligt grönt te. Gott att dricka som det är, använda till "matchalatte", matchaglass, i cupcakes och mat som t.ex. misosoppa, grytor, smoothies, yoghurt. Detta Matcha te odlas i Uji-området i Japan på de andra unga bladen av second grade kvalité från Gyokuro busken. 50 grams pulver.
Artnr: K11139
Aromandise
199:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Ekologiskt Matcha te pulver

Matcha te är ett fint pulveriserat, grönt te som används i de japanska zen-buddistiska teceremonierna. Det vispas till en härligt illgrön dryck med fin, fyllig smak. Tebuskarna skuggas för att skyddas mot solen och man plockar bara de allra finaste bladen som sedan torkas och mals i mycket speciella stenkvarnshjul av granit.

Matchapulvret har samma egenskaper som grönt te i bladform, men eftersom man använder hela bladet så blir det extra nyttigt. Den antioxidanta effekten blir extremt hög. Det är rikt på vitamin A, C och E. Matcha innehåller även den speciella aminosyran L-theanin som bara finns i grönt te.

Detta Matcha Te är tillverkat av Gyokuro-tebusken (inte från tencha eller sencha). Det betyder att det innehåller en hög halt av aminosyror, L- Theanin och koffein - den kombinationen ger en mjuk assimilering i kroppen. Teet skördas endast en gång per år från unga vårblad när de är som mest näringsrika och potenta i innehåll och smak.

Matcha teet odlas i Uji området i Japan, det mest kända området för just detta te. Det förbereds med omsorg och mals med en granitkvarn under låg temperatur. Det klassas som premium grade.

Beredning: Matcha kan drickas som varm eller kall dryck. Ta en 1/2 tesked pulver för en kopp vatten, kallt eller varmt (hett, ej kokande, 70-80 grader). Lägg pulvret i koppen. Vattnet efteråt. Vispa ordentligt så pulvret blandas ut bra. Dosen kan ökas efter tycke och smak. Den kan tillredas tunn eller tjock beroende på hur mycket pulver man tar. Det finns särskilda bambu-vispar i specialbutiker, men det går också bra med en mjölkvisp eller en batteridriven s.k. lattevisp. Huvudsaken är att pulvret blandar sig jämnt med vätskan.

Tips: Men man kan även göra matchaglass, matchalatte, matchacupcakes och använda det i nudelsoppor, miso, grytor, brödbak, desserter, smoothies, i yoghurt etc.

Innehåll: 50 gram ekologisk Matche te pulver, odlat i Japan i Uji området.

Detta te odlas långt ifrån området kring Fukoshima (500 km) där kärnkraftolyckan skedde för några år sedan, och både området och själva teet testas regelbundet för eventuell påverkan. Varje sändning testas även vid ankomst till Europa och mätningarna visar konsekvent att detta te är fritt från påverkan av förhöjda strålningsnivåer.

Ursprung: Uji - området, Japan.

Tillverkare: Aromandise, Frankrike