Råvarubutiken
Din sida
  
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X

Manukahonung

Manukahonung från RåvarubutikenManukahonung med enzymer och antiseptiska egenskaper!

Manukahonungen, som kommer från Nya Zeeland, produceras av bin som nyttjar manukaträdet (Leptospermum scoparium), det så kallade "tea tree", som sin huvudsakliga dragväxt. En unik egenskap hos manukaträdets blomnektar gör att honungen får ett betydande innehåll av metylglyoxal, en kemisk substans med antibakteriell effekt. De olika värdena på manukahonungens innehåll av metylglyoxal sträcker sig från 100-550 mg/kg honung. Vår manukahonung håller allra högsta kvalitet och dessa värden testas för valje enskild omgång (batch).

Honung innehåller generellt en kombination av sockerarterna fruktos och glukos, olika aminosyror och B-vitaminer. Näringsvärdet i honung är också beroende på dess mineralinnehåll av kalcium, fosfor, järn, koppar, magnesium och mangan. Mineralinnehållet i honung testas framför allt genom konduktivitet. Manukahonungen uppvisar vanligen ungefär fyra gånger så hög konduktivitet som vanlig honung.

Manukahonung kan ätas som den är, men kan naturligtvis också blandas i olika bakverk. Kom dock ihåg att inte värma upp manukahonungen, för då förlorar den många av sina unika fördelar. Det går även att nyttja manukahonungen till att göra en ansiktsmask, då den antiseptiska verkan hos manukahonungen kommer väl till pass. Honungen kan både hjälpa till att sänka pH i huden och förebygga blemmor och utslag.

Manuka Health MGO™ Manuka Honung samlas in på hållbart vis från bisamhällen i orörda områden på Nya Zeeland, med full spårbarhet från bikupa till lagerhylla. Och så smakar ju manukahonungen så himla gott, dessutom!
Cyclopower, Manukahonung med Cyklodextriner, 30 kapslar
25%
OBS Kort datum

Få ut maximalt av manukans fantastiska egenskaper med Cyclopower!
89:- 119:-
Färsk bidrottninggelé i Manukahonung (MGO 100+), raw, 250g
Äkta manukahonung med färsk bidrottninggelé - en fantastisk kombination
525:-
HONEY NZ UMF 24+ 250G  Manuka Honung
29%
100% Pure New Zealand Honey
499:- 699:-
Manuka (MGO 400+), sugtabletter med propolis, 100g
Sugtabletter med kraftfull manukahonung och propolis
125:-
Manukahonung (MGO 100+), raw, 250g
Äkta manukahonung av grym kvalitet!
215:-
Manukahonung (MGO 250+), raw, 250g
Äkta manukahonung av superkvalitet!
275:-
Manukahonung (MGO 550+), raw, 250g
Äkta verkligt kraftfull manukahonung av superkvalitet!
595:-