Köp Eko Raw Maca Svart Gelatiniserat – 250g | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Macapulver Svart gelatiniserat eko 250g i gruppen Fyndhörna / Superpulver hos Råvarubutiken (605097)
Macapulver Svart gelatiniserat eko 250g
Macapulver Svart gelatiniserat eko 250g

Macapulver Svart gelatiniserat eko 250g

Roten med kraft i, här i en än mer lättupptaglig variant!
Artnr: 605097
Råvarubutiken
225:- / 199:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Macaroten odlas på höga höjder i sydamerikanska Anderna. I denna gelatiniserade variant har macans långa stärkelsekedjor sönderdelats för att göra den mer lättupptaglig.

Det sägs att macan gjorde soldaterna starka, men att de tvingades avstå från roten när de var färdiga med erövringen eftersom kvinnorna behövde skyddas från männens alltför starka sexuallust. Huruvida just denna skröna är sann är svårt att säga, men idag används macaroten som baslivsmedel i Anderna, ungefär som vi gör med potatis här hemma. Den har en söt, lite kolaaktig och något speciell smak. De flesta vänjer sig dock snabbt och lär sig ofta att uppskatta både smaken och lukten.Maca växer på extrema höjder och under extrema väderförhållanden med turbulenta vindar, häftig sol och starka temperaturvariationer. Tack vare detta har maca en hög tolerans mot frost. Macans karaktär har utvecklats ur dessa utmanande väderförhållanden och den hävdas vara en utmärkt superföda åt folk som bor i kalla klimat, höga höjder eller med extrema livsstilar.

Gelatiniserad maca

Det gelatiniserade macapulvret kommer självklart också från macaroten. Macans stärkelsemolekyler sitter emellertid ihop i långa kedjor, och för att göra det enklare för kroppen att ta upp och absorbera näringen i macan, finns även denna variant där stärkelsen har gelatiniserats - delats upp. Processen innefattar dock en uppvärmning av macan till ca 60°C, så denna produkt kan inte länge klassas som rå.

Näringsvärdet i maca

Rent näringsmässigt är maca också en riktig höjdare. Maca innehåller flera av de essentiella aminosyrorna. Macapulver är en signifikant källa till Vitamin C, B1, B2, B3, B6, och även till kalcium, järn, fosfor samt spårämnen som koppar och mangan. Mangan och koppar kan bland annat skydda kroppen från oxidativ stress, medan koppar också bidrar till att hålla nervsystem och immunsystem intakt. Riboflavin (B2) och Niacin (B3) bidrar till att reducera trötthet och riboflavinet är också viktigt för skapandet av röda blodceller och för synen.

Användningsområden:

smoothies, desserter, bakverk