Köp Macaextrakt 6:1 Online – 100g | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Macapulver RB extrakt 6:1 50g i gruppen Superfood / Superpulver hos Råvarubutiken (605472)
Macapulver RB extrakt 6:1 50g
Macapulver RB extrakt 6:1 50g

Macapulver RB extrakt 6:1 50g

Macaroten i koncentrerad form!
Artnr: 605472
Råvarubutiken
219:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Macaextrakt - macarotens fördelar i optimerad form

Maca (Lepidium meyneiiär den energigivande rotfrukten från Anderna i Peru. Där användes den tidigare av de inkasoldater som erövrade höglandet. Få växter trivs på så pass höga höjder, hela 4 000 meter över havet!

Detta macaextrakt är tillverkat med bas på ekologiskt certifierad maca. Med hjälp av alkohol extraheras de potenta substanserna i macan, och genom extraktionen får man en ren och koncentrerad produkt. Alkoholen som används vid processen är inte ekologiskt, därav går produkten som helhet ej att certifiera.

Maca nu & då

Det sägs att macan gjorde soldaterna starka, men att de tvingades avstå från roten när de var färdiga med erövringen eftersom kvinnorna behövde skyddas från männens alltför starka sexuallust. Huruvida just denna skröna är sann är svårt att säga, men i dag används macaroten som baslivsmedel i Anderna, ungefär som vi gör med potatis här hemma. Den har en söt, lite kolaaktig och något speciell smak. De flesta vänjer sig dock snabbt och lär sig ofta att uppskatta både smaken och lukten. Maca växer på extrema höjder och under extrema väderförhållanden med turbulenta vindar, stark sol och häftiga temperaturvariationer. Tack vare detta har maca en hög tolerans mot frost. Macans karaktär har utvecklats ur dessa utmanande väderförhållanden och den hävdas vara en utmärkt superföda åt folk som bor i kalla klimat, höga höjder eller med extrema livsstilar.

Hur ska jag använda maca?

Macapulvert passar perfekt att använda i smoothies, desserter och bakverk.

Rek. dosering: ½ tsk/dag (motsvarar 6 ggr så mycket normalt macapulver)