- Om produkten
- Specifikation
- Användning
Används det bland annat i müsli och bakning. Vid kallpressning till matolja får man en olja som rekommenderas att blandas med andra oljor på grund av smaken. Vid överdosering är linfrö giftigt.
Innehåll: Skalade solrosfrön
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: EU
RAWKNÄCKE
(1 stor plåt eller 2 mindre)
5 dl vatten, 1 dl äpplecidervinäger,
4 dl linfrön, 1 dl solroskärnor,
1 dl hampafrön, 2 tsk salt,
1/2 dl chiafrön, 1 msk grönsaksbuljong,
2 dl pumpakärnor
Blanda alla ingredienser så att alla fröerna blandas jämnt. Låt smeten stå i minst sju timmar. Blanda smeten igen. Bred ut den på ett bakplåtspapper. Gör knäckepröden lagom tunna, cirka 0,6-0,8 cm. Grädda i ugnen vid 40-50 grader. Låt knäckebröden vara inne i cirka 10 timmar och vänd sedan
på dem. Klart!