Lakriutspulver - Köp Eko Lakriutspulver Online – 100g | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Lakritsrotspulver RB RAW&EKO 100g i gruppen Livsmedel / Kryddor & Smak hos Råvarubutiken (706031)
Lakritsrotspulver RB RAW&EKO 100g
Lakritsrotspulver RB RAW&EKO 100g

Lakritsrotspulver RB RAW&EKO 100g

I Sverige konsumerar vi ca 1 kilo lakrits per person och år, varför inte skippa godiset och använda detta i råa bakverk?
Artnr: 706031
Råvarubutiken
59:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Lakritsroten är en art i familjen ärtväxter, och extraktet från denna utgör basen i riktigt lakritsgodis.

Vad är egentligen lakrits?

I Sverige konsumerar vi ca 1 kilo lakrits per person och år vilket är betydligt mer än i övriga Europa. Varför just detta svarta livsmedel har en sådan effekt på oss nordbor, är det ingen som riktigt vet. Vad man däremot vet är att lakrits kommer från lakritsroten (Glycyrrhiza glabra), som ingår i familjen ärtväxter. Den är en 1-2 meter hög buskliknande växt som finns från östra och södra Europa ner till Asien och dessutom odlas den i Frankrike och Tyskland. Den har odlas i Europa sedan 1200-talet och den måste vara minst tre år gammal innan den kan skördas.

Den växer med meterlånga rötter och det är just roten som används i drycker, godis, läkemedel eller tobak. Lakrits kan antingen ha en söt eller salt smak och den tillhör våra äldsta och vanligaste aromer. I torkad form kan lakritsrot hittats i hälsofackhandeln och i Kina har den länge använts inom kinesisk medicin. Som läkeväxt har den faktiskt 4000 år på nacken och tidigare fanns den på apoteken i Sverige.

Hur ska jag använda lakritsrotspulver?

Pulvret kan brukas i te, lakritsshots, fudge, kola och andra bakverk och det sägs faktiskt smaka som turkisk peppar.Innehåll: Ekologisk* pulveriserad lakritsrot. (Glycyrrhiza glabra). *EU-ekologisk.
Raw food-kvalitet: ej garanterad.
Ursprung: Egypten, ompackade i Sverige.
Användning: Exempelvis i örtteer, eller i bakverk och glass
Gott och Enkelt - 5 Grundregler på hur man gör en mättande smoothie med lakritspulver från Viktor Ingemarsson
Gott och Enkelt - Detta klippet visar Viktor Ingemarsson en av hans favorit blandningar. Ett perfekt sätt att få i sig lite näringsboostande råvaror på morgonen.