Kryddnejlika Hel EKO 1kg Kryddor & Smak - Storpack
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Kryddnejlika Hel EKO 1kg i gruppen Storpack / Kryddor & Smak hos Råvarubutiken (2014x1)
Kryddnejlika Hel EKO 1kg

Kryddnejlika Hel EKO 1kg

Kryddnejlikan har en intensiv arom och bör därför användas med viss försiktighet. Den passar bra till fläsk, vilt, soppor, marinader, frukt och i olika inläggningar.
Artnr: 2014x1
Mother Earth
395:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Kryddnejlika Hel

Kryddnejlika är de torkade blomknopparna från ett ca 10 meter högt träd. Bladen är elliptiska, glänsande gröna och aromatiska. De vitrosa blommornas knoppar skördas innan de har slagit ut och sedan torkas de och blir då hårda och brunsvarta. Kryddan används världen över och är framför allt väldigt populär i Kina.

Ofta används den i kötträtter och för att smaksätta ris. Kryddnejlikor ingår ofta i olika kryddblandningar såsom curry, garam masala och den kinesiska Fem kryddor (szechuanpeppar, stjärnanis, kanel, kryddnejlika och fänkålsfrö).

Kryddnejlikan har en intensiv arom och bör därför användas med viss försiktighet. Den passar bra till fläsk, vilt, soppor, marinader, frukt och i olika inläggningar. Till jul förknippar vi kryddnejlikan främst med pepparkakor och glögg och de hela nejlikorna kan användas som utsmyckning på apelsiner.

Latinskt namn: Syzygium aromaticum
Ingredienser: Hel kryddnejlika
Ursprung: Sri Lanka
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: Passar bra till fläsk, vilt, soppor, marinader, frukt och i olika inläggningar.