Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Miracle Noodle Angel Hair Shiratakinudlar i gruppen Livsmedel / Nudlar & Ris & Pasta hos Råvarubutiken (1500)
Miracle Noodle Angel Hair Shiratakinudlar

Miracle Noodle Angel Hair Shiratakinudlar

Japanska konjak shiratakinudlar, bara 12 kalorier
Kampanj kort datum (181009)
Artnr: 1500
Miracle Noodle
29:- / 12:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Shiratakinudlar angel hair - rika på fibrer, bara 12 kalorier!

  • I korthet
  • Kalorisnålt. Naturligt fritt från laktos, gluten, vete och soja. 
  • Baserat på glukomannan - ett naturligt och mineralrikt kostfiber från konjakrot - utan fett, socker eller stärkelse.
  • Superbra i kosten när du försöker minska kolhydratintag och hålla en bra vikt.
  • Traditionell japansk hälsokost som absorberar smak från soppor, såser och grytor.
Innehåll: Renat vatten, Konjakrotsmjöl, Kalciumhydroxid

Näringsvärde per 100 g 
Energi 50 kJ/12 kcal 
Fett 0 g 
Kolhydrater 3 g 
Protein 0 g 
Fiber 3 g 

Vad är shirataki?

Shirataki betyder på japanska ungefär "vitt vattenfall" och syftar till formen och färgen på dessa nudlar. Shirataki är en traditionell japansk hälsoprodukt som är tillverkad av konjakrot och kalciumhydroxid (släckt kalk). Konjakroten är en örtliknande växt av sorten Amorphophallus konjac och odlas i Japan för tillverkningen av shirataki. I produktionsprocessen extraheras rotens vattenlösliga kostfiber, glukomannan, och tillsammans med vatten bildar den en geleaktig konsistens. Glukomannanen innehåller i princip inga kolhydrater, och heller inte någon gluten. 

Hur använder jag shiratakinudlarna från Miracle Noodle?

Till en början så sköljer du dem för att helt få bort kalklagen de ligger i. Denna är helt ok att få i sig men har en egen smak och lukt som vissa inte gillar. Du bör också blanchera dem (koka lätt) i en minut eller fräsa upp dem med vatten i en wokpanna för att lagens efterföljande smak ska försvinna. Genom att fräsa dem får de också en hårdare konsistens och tuggmotstånd. Sedan kan du blanda dem i alla möjliga rätter, på samma sätt som du hade använt "vanliga" nudlar. Shiratakinudlarna har inte mycket arom i sig själva men är jättebra på att absorbera smak i grytor, soppor och stuvningar. 

Genom denna länk hittar du flera bra recept med shirataki ->