Kokoschips - Köp Rostade Eko Kokoschips | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Kokoschips Stora Rostade EKO 250g (Råvarubutiken) i gruppen Livsmedel / Kokosprodukter hos Råvarubutiken (303408)
Kokoschips Stora Rostade EKO 250g (Råvarubutiken)
Kokoschips Stora Rostade EKO 250g (Råvarubutiken)

Kokoschips Stora Rostade EKO 250g (Råvarubutiken)

Härliga rostade kokoschips som du kan ha i både snacks och müsli
Artnr: 303408
Råvarubutiken
55:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Kokoschips från Råvarubutiken

Kokoschips - ekologiska och rostade

Kokosnöten, som egentligen klassas som en s.k. stenfrukt, har gett upphov till en rad olika livsmedel och användningsområden. Kokospalmens frukter är unika med att exempelvis innehålla en stor mängd vätska - kokosvatten - i sitt inre. Detta tappas och säljs över hela världen. Kokosköttet kan malas och pressas med hett vatten för att tillverka kokosmjölk och kokosgrädde. Ur kokosköttet pressas också kokosolja, som kan användas i allt från stekning och bakning till hudvårdsprodukter och smörjning. Det yttre skalet på kokosnöten kan användas som fiber för dörrmattor och borstar, och av det inre skalet kan man tillverka skålar, skedar och smycken.

Våra smarriga rostade kokoschips tillverkas genom att färskt kokoskött skivas i tunna strimlor, varefter det rostas försiktigt för att få en perfekt avvägd smak av kokosarom, krämighet och den rostade tonen.

Näringsinnehåll i kokoschips

Kokoschipsen består enbart av kokoskött. Torkat kokoskött innehåller ungefär en tredjedel fett och en tredjedel kolhydrater. Proteinmängden är ca 4 g per 100 gram kokoschips och innehållet av järn är ca 2 mg/100 gram, vilket motsvarar ca 25% av dagsbehovet.
Över 90% av fettet i kokosen är mättat och detta gör att fettet är stabilt även vid kraftig uppvärmning. Kanske har du hört att man ska undvika mättat fett? Visst ligger det något i det, men det mättade fettet i just kokos består till störst andel av laurylsyra. Denna fettsyra har en mellanlång molekylstruktur och anses vara det mättade fett som är lättast att bryta ned. Den menas också ha antimakrobiella och antifungala egenskaper.

Latinskt namn: Cocos nucifera
Ursprung: Sri Lanka.
Innehåll: ekologiska rostade kokoschips

Näringsvärde per 100 g
Energi 2412 kJ/576 kcal
Fett 44,48 g
- varav mättat 39,44 g
Kolhydrater 46,68 g
-varav sockerarter 34,62 g
Protein 4,74 g
Fiber 11,24 g
Salt 160 mg