Kaprylsyra 500mg 90tab - Lifeplan | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Kaprylsyra 500mg 90tab Lifeplan i gruppen Hälsokost & Kosttillskott / Aminosyror hos Råvarubutiken (1690)
Kaprylsyra 500mg 90tab Lifeplan
Kaprylsyra 500mg 90tab Lifeplan

Kaprylsyra 500mg 90tab Lifeplan

Dessa tabletter innehåller stark kaprylsyra, en fettsyra utvunnen från kokosnötter.

Artnr: 1690
Lifeplan
199:- / 149:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Dessa tabletter innehåller stark kaprylsyra, en fettsyra utvunnen från kokosnötter.

Kaprylsyra eller oktansyra är en mättad fettsyra, som i förening med glycerol förekommer i olika fettämnen, t.ex. i smör och kokosfett. Ordet "capryl" kommer från ordet caper, vilket betyder "get". Kaprylsyra finns naturligt i bröstmjölk, getmjölk, komjölk och kokosnötter. Det vetenskapliga namnet är oktansyra, då den har åtta kolatomer.

Kaprylsyran är en mediumlång fettsyra och dess innehåll av antimykotisk substans gör att den motverkar svamp på ett effektivt sätt. Svampar har en förkärlek till kaprylsyra, men de dör av det. Därför är ett tillskott av kaprylsyra ett ofta använt medel mot svampinfektioner. Särskilt då kaprylsyra tolereras av tarmens naturliga bakterieflora. Kaprylsyra tillför syra till tarmen. Den sura miljön gynnar tillväxten av goda tarmbakterier, speciellt mjölksyrabakterier.

Kaprylsyra ökar upptaget av aminosyror samt mineralerna kalcium och magnesium. Det kan motverka den nedbrytning av muskelväv som sker vid hårt muskelarbete, men också öka läkningen av skadade muskler.

Registrerad hos Vegan Society.

Rekommenderad dosering:

1 tablett per dag i samband med måltid.

Ingredienser:

Fyllnadsmedel (dikalciumfosfat), kaprylsyra (som magnesiumkaprylat), fyllnadsmedel (mikrokristallin-cellulosa), stearinsyra, klumpförebyggande medel (kiseldioxid), magnesiumstearat.

Varje tablett innehåller 500 mg kaprylsyra.