Köp Irländsk Spirulina Flingor, raw & eko, 40g Online | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Irländska Spirulina Flingor, raw & eko, 40g i gruppen Livsmedel / Kryddor & Smak hos Råvarubutiken (601058)
Irländska Spirulina Flingor, raw & eko, 40g
Irländska Spirulina Flingor, raw & eko, 40g

Irländska Spirulina Flingor, raw & eko, 40g

Vår favoritalg som passar bra i sallader!
Artnr: 601058
Algaran
59:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Detta är det enklaste sättet att njuta av tång!

Användning: kan läggas till alla rätter som en extra touch, lite som persilja!

AlgArans Irish Spirulina Alg (ULVA SPIRALIS) kommer från Irlands Atlantkust som har några av de renaste vattnen i världen på grund av låg befolkningstäthet, lågintensivt jordbruk och få stora industriområden i regionen. Deras certifierade ekologiska Irish Spirulina Alg handskördas lokalt med maximal respekt för den marina miljön. Det innebär bland annat att endast en viss mängd tång kan skördas per år. Efter skörd spolas Irish Spirulina Alg på stranden och torkas vid låga temperaturer för att skydda de näringsämnen och fytokemikalier som Irish Spirulina Algen innehåller (bearbetningstemperaturerna överstiger aldrig 30° C.) Dessutom kräver deras ekologiska certifiering att algprodukter som de säljer är fria från förorening och säkra att konsumeras.

Irish Spirulina Alger är rik på kalcium, vitaminer och en rad spårämnen.

Irish Spirulina Alger kan användas både som en krydda typ persilja. Skölj i rikligt med vatten och hacka algen. Irish Spirulina kan också användas i omeletter, varma smörgåsar eller varför inte i pastasås.

Innehåll: ekologisk torkad alg Ulva spiralis
Ursprung: Irland

Kan innehålla små skal och stenar
Skölj noga innan konsumtion

Näringsvärde per 100 g
Energi 121 kcal / 505 kJ
Fett 0,85 g
Kolhydrater 2,26 g
Protein 12,68 g
Fiber 41,68 g
Salt 0,45 g

Irish Spirulina Algen skiljer sig mycket från den mest kända "Spirulina", som säljs i tablettform i alla hälsobutiker, eftersom denna alg växer vild i havet medan den vanliga spirulina är reproducerad konstgjord under särskilda förhållanden

Irish Spirulina Algen innehåller vitamin B12 och magnesium

Irish Spirulina Algens speciella klorofyllinnehåll gör den unik i det vegetabiliska riket


C-vitamin 40-122 ppm

Kalcium 8200-9400 ppm

Jod 70 ppm

Järn 152 ppm

Magnesium 2,6-2,8%

Mangan 1-12 ppm

Natrium 7,3-8,4%

Kalium 0,7%

Algaran är beläget i Malinmore, Glencolmcille, Southwest Donegal på Irlands nordvästra kust.

Alla AlgAran alger är handskördade genom en ekologisk rutin. Algerna skördas med maximal respekt och omsorg för den marina miljön.Skördade alger sköljs på stranden och torkas vid låga temperaturer för att bevara sitt näringsinnehåll på bästa sätt.

Vad innebär ekologiskt certifierade algprodukter? Den ekologiska certifieringen kräver att alla producerade alger är fri från föroreningar och genomgår regelbunden laboratorieanalys vilket skall säkerställa att algprodukterna är hälsosamma och säkra att äta.



Algaran är beläget i Malinmore, Glencolmcille, Southwest Donegal på Irlands nordvästra kust.
Alla AlgAran alger är handskördade genom en ekologisk rutin. Algerna skördas med maximal respekt och omsorg för den marina miljön.Skördade alger sköljs på stranden och torkas vid låga temperaturer för att bevara sitt näringsinnehåll på bästa sätt.

Vad innebär ekologiskt certifierade algprodukter? Den ekologiska certifieringen kräver att alla producerade alger är fri från föroreningar och genomgår regelbunden laboratorieanalys vilket skall säkerställa att algprodukterna är hälsosamma och säkra att äta.

Penne All'Arrabbiata with Dulse (Palmaria palmata)

1 Tbs olive oil
2 tsp Garlic, finely minced
1 - 1½ tsp Dried red pepper
¼ cup Dulse flakes
1 can tomatoes (28 oz can)
Salt
8 oz Penne
2 tbs parsley, chopped


1. Saute the garlic, Dulse flakes and red pepper in the olive oil. Saute, stirring, for about 3 minutes; do not brown garlic.
2. Put the tomatoes in a blender and liquefy them. Stir into the garlic mixture. Simmer, stirring, until sauce is slightly reduced and thickened, (about 20 minutes). Season with salt to taste.
3. Cook the penne in plenty of boiling salted water until al dente (about 10 minutes); drain. Toss with the sauce and sprinkle with parsley.