Köp Raw Dulse Alg Seaweed Iceland Online | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Irländsk Dulse raw&eko 40g i gruppen Livsmedel / Alger hos Råvarubutiken (601054)
Irländsk Dulse raw&eko 40g
Irländsk Dulse raw&eko 40g
Irländsk Dulse raw&eko 40g
Irländsk Dulse raw&eko 40g
Irländsk Dulse raw&eko 40g

Irländsk Dulse raw&eko 40g

Vår favoritalg - som godis och även barnen älskar!
Artnr: 601054
Algaran
59:-
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
AlgArans dulse alg är en underbart välsmakande alg med mycket vitamin B6, fibrer, protein och jod, helt fri från fett och kolesterol. Dulse har dessutom det högsta innehållet av järn av alla alger.

Alger står högt i kurs nu för tiden och de kallas ofta superfood på grund av deras positiva effekter på hälsan. Till algerna räknas rödlagen dulse (Palmaria palmata), som ser ut som en bladgrönsak med sina 20 centimeter långa blad. Algen är röd i färgen och kan plockas för hand mellan juni och september på Island, Färöarna och utmed de baltiska kusterna. Speciellt populär är dulse och även andra alger i Japan, Kina och Korea, där man länge känt till algernas hälsoeffekter.

Dulse går att förtära såväl rå som kokt och den passar utmärkt i kokt potatis, soppor, smörgåsar, sallader och som ingrediens i dressingar och dip. Ofta torkas den till ett pulver som kan strös över maträtter såsom pasta och bröd eller så kan man använda Dulsen som en smakförhöjare till fiskrätten


Näringsinnehåll i dulse

På Irland har man länge vetat att uppskatta dulse för dess rikliga innehåll av vitaminer, framförallt A-vitamin, B1, B2, B3, B6, B12 (inaktivt), C, E, mineraler som kalcium, magnesium, fosfor, krom, zink och spårämnen som vi människor är i dagligt behov av. Så som andra alger, innehåller den även mycket jod, och en hel del järn, proteiner och fibrer.

Hur använder jag dulse?

I det råa köket fungerar dulse fortfarande fantastiskt för att göra spännande rätter, sallader och soppor. Eller att äta direkt ur påsen!

Innehåll: Torkad dulsealg (Palmaria palmata).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Ja
Ursprung: Irland

Näringsvärde per 100 g:

Energi 320 kcal / 1340 kJ
Fett 2,56 g
Kolhydrater 47,7 g
Protein 14,8 g
Fiber 7,85 g
Salt 5,37 g

Algaran är beläget i Malinmore, Glencolmcille, Southwest Donegal på Irlands nordvästra kust.
Alla AlgAran alger är handskördade genom en ekologisk rutin. Algerna skördas med maximal respekt och omsorg för den marina miljön.Skördade alger sköljs på stranden och torkas vid låga temperaturer för att bevara sitt näringsinnehåll på bästa sätt.

Vad innebär ekologiskt certifierade algprodukter? Den ekologiska certifieringen kräver att alla producerade alger är fri från föroreningar och genomgår regelbunden laboratorieanalys vilket skall säkerställa att algprodukterna är hälsosamma och säkra att äta.

Penne All'Arrabbiata with Dulse (Palmaria palmata)

1 Tbs olive oil
2 tsp Garlic, finely minced
1 - 1½ tsp Dried red pepper
¼ cup Dulse flakes
1 can tomatoes (28 oz can)
Salt
8 oz Penne
2 tbs parsley, chopped


1. Saute the garlic, Dulse flakes and red pepper in the olive oil. Saute, stirring, for about 3 minutes; do not brown garlic.
2. Put the tomatoes in a blender and liquefy them. Stir into the garlic mixture. Simmer, stirring, until sauce is slightly reduced and thickened, (about 20 minutes). Season with salt to taste.
3. Cook the penne in plenty of boiling salted water until al dente (about 10 minutes); drain. Toss with the sauce and sprinkle with parsley.