He Shou Wu / Fo Ti 10:1 Extrakt 100 gram - Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
He Shou Wu / Fo Ti 10:1 Extrakt 100 gram i gruppen Hälsokost & Kosttillskott / Funktion / Mage & Tarm hos Råvarubutiken (K10197)
He Shou Wu / Fo Ti 10:1 Extrakt 100 gram

He Shou Wu / Fo Ti 10:1 Extrakt 100 gram

He Shou Wu är en traditionell kinesisk medicinalväxt även känd som Fo Ti. Denna Fo Ti har tillretts på det traditionella kinesiska sättet vilket innebär att roten kokas upp det tillsammans med svarta bönor, detta sänker de laxerande ämnena och höjer dess stärkande effekt. Detta är ett extrakt vilket betyder att det har koncentrationen 10:1 = 10 gånger starkare än pulveriserad rot. 100 grams pulver i påse.
Artnr: K10197
Alive Foods Superfoods
185:-
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

He Shou Wu / Fo Ti Extrakt 
 
Vad är He Shou Wu?

He Shou Wo kallas även för Fo Ti eller Polygonum. Det är en vanligt förekommande och traditionell kinesisk medicinalväxt framställd från roten Polygonum multiflorum. Alive Foods He Shou Wu växter vilt i bergsområden i sydvästra Kina, utan att utsättas för jordbrukspesticider. 

He Shou Wu / Fo Ti har sammandragande och stärkande egenskaper. Dess främsta aktiva ämnen är antrakinoner, tannier, lecitin och glykosider. Inom traditionell kinesisk medicin sägs den vara en tonic för ett långt liv.

Tyvärr kan vi enligt rådande regelverk inte skriva mer om denna örts hälsofördelar. Vi rekommenderar därför att du söker information på egen hand och bildar dig en egen uppfattning.

Denna He Shou Wu har tillretts på det traditionella kinesiska sättet vilket innebär att den kokas upp tillsammans med svarta bönor för att sänka de laxerande ämnena och höja dess stärkande effekt. Till skillnad från andra kinesiska medicinalväxter, som tas i komplexa formler, tas He Shou Wu ofta för sig själv.


Dosering vuxna: 1-2 tsk 1-2 ggr per dag i varmt vatten, kaffe eller i en smoothie. Detta är ett extrakt vilket betyder att det har koncentrationen 10:1 = 10 gånger starkare än pulveriserad rot. 

Notera:
 Vissa personer reagerar på He Shou Wu med illamående och lös mage. Undvik eller minska dosen om du reagerar. Ska användas periodisktp.g.a. dess innehåll av antrakinoner. Ta en paus på några dagar efter 10 dagars användande. Märk: Ej för barn, gravida och ammande.


Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.


Innehåll: 100 gram He Shou Wu / Fo Ti extrakt. Pulverextrakt gjort på roten av Polygonum multiflorum som växter vilt i bergsområden i sydvästra Kina, utan att utsättas för jordbrukspesticider. Denna ört är framtagen enligt ”Di Dao” principen. En di dao ört är en premium ört för att den produceras på specifika geografiska områden med en särskild uppmärksamhet på odlings- och bearbetningstekniker sedan Tangdynastin (618-907). 

Koncentration: 
10:1. 

Ursprungsland: Kina


Leverantör:
 Alive Foods, Sverige.


Traditionell Funktion inom Kinesisk Medicin:
 Tonifierar Jing* och bildar blod och stabiliserar Shen.

*Inom traditionell kinesisk medicin (TCM) talar man om "De 3 Skatterna" som centrala begrepp för vårt välbefinnande - ett långt och lyckligt liv.

De 3 Skatterna är:
Jing - vår ursprungliga energi.
Qi - energin som cirkulerar och används i det dagliga livet.
Shen - vår själ eller "visdomssinne".

När dessa tre är starka och i harmoni sägs människan befinna sig i "hälsa bortom fara" och vara på god väg att leva ett långt, vist och lyckligt liv. Detta är grunden, enligt Taoisterna, för att kunna uttrycka vår fulla potential som människa.

Ett sätt att se på det är att likna vårt varande vid ett stearinljus;
Jing är själva stearinet - grundenergin som ger näring till de andra två.
Qi är veken - det som gör det möjligt för ljuset att brinna.
Shen är själva ljuset eller elden; det som lyser upp, sprider ljus och värme runtomkring sig samt hur starkt det brinner.