Havsalt - Köp Havsalt Finmalet Grekland RAW 500g online | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Havsalt Finmalet RB Grekland  RAW 500g i gruppen Livsmedel / Kryddor & Smak hos Råvarubutiken (1901)
Havsalt Finmalet RB Grekland  RAW 500g
Havsalt Finmalet RB Grekland  RAW 500g

Havsalt Finmalet RB Grekland RAW 500g

Mineralrikt havssalt  från Grekland!
Artnr: 1901
Råvarubutiken
39:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Näringsvärde per 100 g
Energi 0 kJ/0 kcal
Jod 2000 µg 1333% av RI
Natrium 37600 mg 7520% av RI
Järn 3 mg 21% av RI

Det är en mycket mer naturlig process att ta fram havssalt än annat salt. Faktum är att du bara behöver låta det torka i solen!
De mikroskopiska partiklarna från havet blir då kvar, samt alla de mineraler som normalt sett tas bort från bordssalt: mineraler, jod och magnesium.
Då det är en naturlig produkt är saltet inte lika vitt och innehåller inte en blekande agent. Det är också fuktigare än vanligt bordssalt och har en starkare smak, så du behöver inte använda lika mycket i maten.

Fördelarna med havssalt

Stärker ditt immunförsvar
De mineraler som bevaras i havssaltet förbättrar din kropps naturliga försvar. Det är därför en bra idé att byta till havssalt, speciellt när sommaren tar slut.

Motverkar depression
Serotonin och melatonin är två hormoner som hjärnan utsöndrar för att kontrollera stress. När du går igenom en period av depression tillverkar inte din kropp tillräckligt av dessa hormon, och som ett resultat kan du bli överväldigad av ledsamhet och stress.

Förbättrar din cirkulation
Havssalt underlättar blodflödet i kroppen. Som du vet transporterar blodet syre till de regioner i din kropp som konstant använder det för att fungera.