Köp Eko Raw Gojibär online 290g - Go for life | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Hampaprotein 50% EKO EU 480g i gruppen Superfood / Proteinpulver hos Råvarubutiken (7350047920742)
Hampaprotein 50% EKO EU 480g
Hampaprotein 50% EKO EU 480g
Hampaprotein 50% EKO EU 480g

Hampaprotein 50% EKO EU 480g

Tränar du mycket, vill bygga muskler men samtidigt undvika att äta kött? Med ett rikligt intag skalade hampaprotein hittar du ett bra substitut.
Proteinet i hampa är förmodligen det bäst lämpade för människan av alla växtproteiner. Hampa innehåller förutom sin rika proteinhalt en hel mängd nyttiga mineraler och vitaminer.
Artnr: 7350047920742
Go For Life
160:- / 128:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Utvinning och historia

Det äldsta bevarade hampamaterialet är 8000 år gammalt. Den legendariske kinesiske kejsaren Shennong beskrev hampa som en “superört” och kung Henry VIII beundrade växten för sina repegenskaper.

På 1700-talet blev hampaväxten tilldelad det latinska familjenamnet Cannabis sativa av den svenske botanikern Carl von Linné. Detta betyder fritt översatt “användbar hampa” och var under denna tid en del av självhushållningen där det bland annat användes till säckar, rep, tält och fiskeredskap.

Eftersom hampa har en hög naturlig resistens mot diverse externa faktorer är den relativt lätt att odla i kontrollerad form utan att behöva tillsätta kemikalier. Efter cirka 100 dagar plockas fröna ur för att sedan torkas och silas. Hampafrön finns i flera olika former, både som skalade, oskalade samt i form av hampaproteinpulver. Det de alla har gemensamt är att de är lättanvända och fyllda av nyttigheter som proteiner, vitaminer och mineraler!

Användning och recept

Hampaprotein är enkelt att förtära; bara att blanda i ett glas varmt eller kallt vatten om man vill. Eller kanske ännu hellre i en mjölk- eller fruktsmoothie, som då blir en proteinshake som fungerar som ett perfekt tillskott före och efter ett hårt träningspass! Det rekommenderas dock att du inte bara förlitar dig på hampaprotein utan även blandar in andra proteiner i din dagliga diet.