Hampafrön - Köp Hampafrön Online | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Hampafrön skalade raw&eko 250g i gruppen Livsmedel / Nötter & Frön hos Råvarubutiken (101092)
Hampafrön skalade raw&eko 250g
Hampafrön skalade raw&eko 250g

Hampafrön skalade raw&eko 250g

Hampafrön är en fantastisk källa till fullvärdigt protein och essentiella fettsyror i balans.
Artnr: 101092
Kiviks Lilla Råa
95:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Hampafrön från Råvarubutiken
Hampafrön - ett fullvärdigt protein och essentiella fettsyror i balans.

Hampa växer överallt på planeten. Det är ofta naturligt ekologiskt eftersom det normalt sett inte behöver gödningsmedel, växtgifter eller dylikt. Man vet att människor har använt sig av hampa sedan stenåldern, både som föda och i textila syften.

Hampafrön är populära ur ett hälsokostperspektiv eftersom de har ett fantastiskt innehåll av omega fettsyror, aminosyror och mineraler. Oljan i hampafröna innehåller 80% essentiellla fettsyror (EFA) - linoleumsyra (LA, 50-70%), alphalinoleumsyra (ALA, 15-25%) och gammalinoleumsyra (GLA, 1-6%). Balansen dessa emellan täcker våra behov av essentiella fettsyror på ett väldigt bra sätt. Hampafrön har också ett högt innehåll av magnesium, som bidrar till nervsystemets normala funktion och som behövs för muskeltillväxt.

Skalade hampafrön kan så klart ätas precis som de är, men de kan också finfördelas eller groddas. Groddarna kan sedan torkas och malas till mjöl. Av hampafrön gör man också fin hampaolja som är rik på essentiella fetter.

Hampafrö används även mycket i djurfoder, och trots att fröna blivit jättepopulära bland människor, så går den största delen av de frön som odlas till produktion av mat för djur.

Hampaplantan, Cannabis sativa L., har mer frön och bättre fibrer än den kusin som har höga halter av ämnet THC. Den hampaplanta som är källan till våra frön kan man emellertid inte röka.

Hur ska jag använda hampafrön?

Skalade hampafrön brukar vi strö på lite allt möjligt, sallader, grytor med mera. De är också perfekta att mixa med vatten till hampamjölk. Går också fint att blanda dem i en müsli eller som dekoration på bakverk.