Grönt Japanskt Te EKO 50g, Gyokuro Japan (Aromandise)
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
GYOKURO TE - GRÖNT JAPANSKT EKOLOGISKT TE i gruppen Livsmedel / Drycker & Teer / Ekologiskt te hos Råvarubutiken (K11141)
GYOKURO TE - GRÖNT JAPANSKT EKOLOGISKT TE
GYOKURO TE - GRÖNT JAPANSKT EKOLOGISKT TE

GYOKURO TE - GRÖNT JAPANSKT EKOLOGISKT TE

Gyokuro eller "daggpärla" på japanska är ett av Japans mest uppskattade gröna teer. Insamlingen av detta ”vår-te” är alltid efterlängtad i Japan. Gyokuro är ett nyttigt och samtidigt mycket gott te med frisk, fyllig smak med mycket lite bitterhet. Ekologiskt odlat i Uji-området i Japan. 50 gram löst te.
Artnr: K11141
Aromandise
209:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Ekologiskt Gyokuro te - Japanskt grönt te

Gyokuro eller "daggpärla" på japanska är ett av Japans mest uppskattade gröna teer. Insamlingen av detta ”vår-te” är alltid efterlängtad i Japan. Knopparna och de första bladen skördas på våren så dess smaker erbjuder de rikaste och mest subtila noter. 

20 dagar före skörd skuggas te plantorna från direkt solljus. Bladens gröna färg intensifieras, deras smak blir rikare och deras nivåer av L-Theanin och andra nyttiga föreningar multipliceras. Resultatet blir ett mycket grönt, gott och hälsosamt te som skördas på våren då det har som högst halt av vitaminer och mineraler. Gyokuro har en frisk, fyllig, söt smak med inslag av hav.

Beredning: Blanda ca 1 tsk i en stor kopp eller tre teskedar i en tekanna. Den idealiska temperaturen på vattnet är 50-75° C (det finns lite oilka åsikter om vad bäst temperatur är) - låt dra i ca 1-2 minuter. Om man låter det dra för länge eller har för varmt vatten kan det bli beskt.

Innehåll: 50 gram ekologisk Grand Cru Gyokuro odlat i Japan. Löst te.

OBS: Detta te odlas långt ifrån området kring Fukoshima där kärnkraftolyckan skedde för några år sedan och både området och själva teet testas regelbundet för eventuell påverkan. Varje sändning testas även vid ankomst till Europa och mätningarna visar konsekvent att detta te är fritt från påverkan av förhöjda strålningsnivåer.

Ursprungsland: Uji - området, Japan

Tillverkare: Aromandise, Frankrike