Granatäppleolja - Ekologisk & Kallpressad | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Granatäppleolja - Ekologisk & Kallpressad  i gruppen Kropp & Skönhet / Kroppsvård / Oljor hos Råvarubutiken (K20579)
Granatäppleolja - Ekologisk & Kallpressad

Granatäppleolja - Ekologisk & Kallpressad

Virgin Granatäpplefröolja är en mycket uppskattad olja som är rik på kraftfulla antioxidanter och flavonoider som är viktiga för hudens hälsa. Oljan innehåller ellagsyra, som är en potent antioxidant som effektivt bekämpar fria radikaler vilket gör det till en utmärkt anti-aging olja som minskar fina linjer. Oljan kan användas både utvärtes och invärtes. 50 ml glasflaska.
Artnr: K20579
Fushi
289:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Granatäppleolja

Granatäpplefröolja är en mycket uppskattad olja som är rik på kraftfulla antioxidanter och flavonoider som är viktiga för hudens hälsa. Oljan innehåller ellagsyra, som är en potent antioxidant som effektivt bekämpar fria radikaler vilket gör det till en utmärkt anti-aging olja som minsaker fina linjer. Granatäppleoljan är också känd för att ge näring åt de yttre skikten som bidrar till att vitalisera huden, huden lämnas slät, med en naturlig glans och jämn hudton.

Fördelar:

  • Granatäppleolja är en av de mest effektiva ""anti-aging"" oljorna; då den främjar elasticitet i huden, skyddar huden och förhindrar hudskador. Den rekommenderas varmt för mogna hudtyper, skadad hud, normal hud och torr hud.
  • Eftersom oljan är naturligt anti-inflammatorisk verkar den lugnande och fuktgivande för människor som lider av hudbesvär som eksem och solbränd hud. Detta är mycket tack vare att oljan är rik på den ovanliga punicinsyran, en omega 5-fettsyra med kraftfulla antioxidanter.
  • Oljan balanserar produktionen av talg och främjar stabiliteten av kroppens naturliga pH-värde. Syran som finns i denna olja bidrar till ökad produktion av kollagen fiber och antioxidanterna från vitamin C förbättrar hudens spänst.
  • Granatäpple fungerar även för läkande av sår.
  • Granatäppleolja är en mycket givande hårolja.
  • Granatäppleolja kan också tas internt vilket gör den till ett populärt kosttillskott. De fettsyror som finns närvarande i oljan gör att oljan bidrar till ett allmänt välbefinnande såväl som ett stöd för det kardiovaskulärasystemet och immunsystemet.

Dosering/Hur man använder:
Utvärtes:
- smörj outspädd, eller blandad med annan olja, på huden och massera in. Kan även användas som hårolja i skalp eller på kyvna hårtoppar.
Invärtes: 1-3 teskedar per dag. Ät som den är eller ringla lite på en sallad. Oljan skall ej värmas.

Förvaring:
Förvara svalt och mörkt. Öppnad flaska bör användas inom 12 månader.

Innehåll: 100% oraffinerad, ekologisk, kallpressad virgin granatäpplekärnsolja (Punica granatum oil). Granatäppleolja utvinns från fruktens frön. Dessa frön är rika på vitaminer och mineraler.


Ursprungsland: Kenya och Turkiet.


Tillverkad av Fushi, England.