Gojipulver - Köp Gojipulver RAW&EKO 150g online | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Gojipulver RAW&EKO 150g i gruppen Superfood / Bärpulver hos Råvarubutiken (204001)
Gojipulver RAW&EKO 150g
Gojipulver RAW&EKO 150g

Gojipulver RAW&EKO 150g

Passar perfekt att strö över fil, yoghurt, gröt eller i en smoothie.
Artnr: 204001
Råvarubutiken
79:- / 63:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning
Det röda superbäret som är proppat med nyttigheter!


Gojibär (Lycium barbarum) tillhör ett av de mest näringsrika bären som finns att tillgå på vår jord. Ofta kallas gojibär, likt bland annat tranbär, acaibär och blåbär för superbär, eftersom de har så god effekt på människokroppen. Bären växer i Kina, Tibet och Mongoliet, men odlas även som trädgårdsväxt i Sverige under namnet bocktörne. De används traditionellt inom kinesisk medicin och har gjort så i över 5000 år. Gojibär anses stärka yin och vara en källa till ett långt och hälsosamt liv.

Näringsinnehåll i gojibär

Förutom en mängd vitaminer, mineraler och antioxidanter är dessa bär rika på essentiella fettsyror och enzymer, och innehåller hela 18 aminosyror. De gör de små bären till ett komplett livsmedel, som ger kroppen ett extra tillskott av näring.

Gojibär är speciellt rika på betakaroten (6 gånger mer än i morötter), C-vitamin samt vissa B-vitaminer. De innehåller mycket järn (50 g gojibär täcker dagsbehovet!), kalium, koppar, mangan, krom, selen, zink och 21 spårämnen. Järn bidrar till normal bildning av röda blodkroppar, selen och C-vitamin till immunförsvarets normala funktion, och Riboflavin (vitamin B2) till att nervsystemet fungerar normalt. C-vitamin ökar dessutom upptaget av järn.

Möjliga andra hälsoeffekter av gojibär

Inom den kinesiska läkekonsten tror man att gojibären har en föryngrande och förskönande effekt, att de ger bättre syn, ökad motståndskraft mot bakterier, virus och svamp och påverkar produktionen av röda och vita blodkroppar positivt. De sägs även göra så att du sover bättre, hanterar stress bättre och att blodtrycket och kolesterolvärdet sänks. Bären sägs vara bra för din lever, dina njurar och dina lungor. De tros också verka som en adaptogen och vara balanserande för kroppens muskler då de utsätts för stressiga situationer och gör dem uthålligare.

Hur använder jag gojipulver?
Passar perfekt att strö över fil, yoghurt, gröt eller i en smoothie.


Innehåll:
pulver från torkade gojibär (Lycium barbarum).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Ningxia Kina

Näringsinformation per 100 g:
Energivärde:1344 kJ/321 kcal
Protein:11 g
Fett:2 g
Kolhydrater64 g
- varav sockerarter:53 g
- varav kostfiber:7 g
Kalcium:112 mg14%*
Kalium:1132 mg57%*
Järn:9 mg64%*
Zink:2 mg20%*
Selen:50 ug91%*
Riboflavin (B2):1,3 mg93%*
C-vitamin:75 mg94%*
*Rekommenderat dagligt intag (RDI)