Ginkgo Biloba 6000 mg 60 kap - Lifeplan | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Guarana 600 mg 60 kap Lifeplan i gruppen Kosttillskott / Ayurveda hos Råvarubutiken (1698)
Guarana 600 mg 60 kap Lifeplan
Guarana 600 mg 60 kap Lifeplan

Guarana 600 mg 60 kap Lifeplan

Dessa kapslar innehåller endast rena, torkade och finmalna guaranafrön. Guarana är högt hållet bland Amazonas befolkningar sedan länge för dess revitaliserande egenskaper.

Kosttillskott. Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

Artnr: 1698
Lifeplan
125:- / 88:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Dessa kapslar innehåller endast rena, torkade och finmalna guaranafrön.

Guarana (Paullinia cupana) är en klättrande växt som tillhör lönnfamiljen. Den har sitt ursprung från Amazonas djungel och förekommer främst i Brasilien och Venezuela. Namnet ”guarana” kommer från portugisiskan och betyder ungefär ”frukt som liknar människoögon”. Färgen på frukten varierar från rött till brunt och innehåller en svart kärna som delvis är täckt av ett vitt fröskal, vilket får den att likna ett öga och därav namnet.

Guarana är inte en helt ovanlig ingrediens i sportprodukter och energidrycker. Detta beror på att det är en naturligt rik källa till koffein, som är ett ämne som bidrar till ökad vakenhet och mental prestation.
I likhet med andra växter som producerar koffein fungerar den höga koncentrationen av koffein som en defensiv toxin som motverkar att patogener går över i bär och dess frön.

Guarana, i sin mest användbara form görs såhär: 

Efter att fröna är skalade och tvättade rostas de i sex timmar, sedan läggs de i säckar och skakas till deras yttre skal ramlar av, de krossas sedan till ett fint pulver och gjörs till deg med vatten, och rullas i en cylinderform på 8 tum; dessa torkas sen i solen eller över en eld, tills de blir väldigt hårda och får en grov och röd-brun färg. De går sönder med en oregelbunden fraktur, har lite lukt, smaksammandragande, och bitter som choklad utan dess oljighet, och är färgad som chokladpulver; det sväller upp och delvis blandas ut med vatten. 

Rekommenderad dosering:

2-3 kapslar per dag med lite vätska.

Ingredienser:

Pulveriserade guaranafrön (Paullinia Cupana), vegetabiliskt kapselskal (hydroxypropylmetyl-cellulosa). 

Varje kapsel innehåller 600 mg guaranafrö-pulver.