Ekologiskt Matcha Te i portionspåsar / Premium Grade Drycker &
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Genmaicha Japanskt grönt te med ris i gruppen Livsmedel / Drycker & Teer / Ekologiskt te hos Råvarubutiken (K11140)
Genmaicha Japanskt grönt te med ris
Genmaicha Japanskt grönt te med ris

Genmaicha Japanskt grönt te med ris

Genmaicha är ett japanskt grönt te blandat med rostat ris. Ger en härlig, annorlunda smak av rostad ris. Ett te som lugnar och piggar upp samtidigt. Genmaicha är populärt i Japan, och används ofta som en uppfriskande måltidsdryck. Kan drickas både varmt och kallt. Ekologiskt odlat. 100 gram löst te.
Artnr: K11140
Aromandise
169:-
Antal: 
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Ekologiskt Genmaicha te - Japanskt riste

Genmaicha görs genom att ett grönt te blandas med rostat ris. Ett antioxidantrikt te med delikat doft och smak som de flesta gillar. Även om det är mycket uppskattad som en kall drink under sommarmånaderna, är det populärt även som varm och mild dryck för alla måltider. Passar till asiatiska rätter.

Beredning: Blanda ca 1 tsk i en stor kopp eller tre teskedar i en tekanna. Den idealiska temperaturen på vattnet är 75-85° C - låt dra i ca 1-3 minuter. Om man låter det dra för länge kan det bli beskt. Genmaicha är mångsidig och kan drickas när som helst under dagen och även under alla årstider: svalt på sommaren och varmt på vintern, till maten eller som det är.

Innehåll: 100 gram ekologisk grönt te blandat med ekologiskt rostat brunt ris, odlat i Japan. Löst te.

OBS: Detta te odlas långt ifrån området kring Fukoshima där kärnkraftolyckan skedde för några år sedan, och både området och själva teet testas regelbundet för eventuell påverkan. Varje sändning testas även vid ankomst till Europa och mätningarna visar konsekvent att detta te är fritt från påverkan av förhöjda strålningsnivåer.

Ursprungsland: Japan

Tillverkare: Aromandise, Frankrike