Honungsöta spanska guldfikon.
Visst är fikon fantastiskaGuldfikon härstammar från södra Europa och de kännetecknas av ett tunt skal och ett mjukt inre. Dessa krämigt sega och söta guldfikon kommer från Extremadura-regionen i sydvästra Spanien. Ät dem
som de är, eller använd dem i efterrätter eller annan mat.
RÅA FIKONSTÄNGER (20st)
Botten: 2 dl valnötter,
2 dl mandlar, 2 ½ dl russin,
1 krm kanel
Kräm: 4 dl guldfikon
(blötlagda 2h - spara spadet!),
1 msk honung, 1 krm salt
Kör nötter i matberedare tills du nästan får mjöl, blanda sedan i russin och kanel. tills du får en kladdig smet, och pressa ned degen i en form med bakplåtspapper. Kör sedan fikon, sirap och salt. Tillför spad tills du fått kletig konsistens. Bred smeten över botten och toppa med hackad pekan. Låt stelna i kyl och dela sedan upp.
Innehåll: Soltorkade guldfikon (Ficus carica) med rismjöl
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Spanien
Näringsinformation per 100 g:
Energivärde: | 1041 kJ/249 kcal |
Protein: | 3,3 gram |
Fett: | 0,9 gram |
Kolhydrater | 63,9 gram |
- varav sockerarter: | 47,9 gram |
- varav kostfiber: | 9,8 gram |
Kalcium: | 162 mg 16%* |