Eterisk Pepparmyntsolja från Akamuti | Råvarubutiken
Råvarubutiken
Ursprung
Råvarubutiken

Logga in

X
Eterisk Pepparmyntsolja från Akamuti i gruppen Kropp & Skönhet / Kroppsvård / Oljor hos Råvarubutiken (K20424)
Eterisk Pepparmyntsolja från Akamuti

Eterisk Pepparmyntsolja från Akamuti

Fin ekologisk, eterisk Pepparmyntsolja. En riktigt ""pick me up"" olja, med härlig, upplyftande doft som kan användas till hemmet, huden, i badet, mot värkande muskler, för att lindra huvudvärk och för att underlätta förkylning. Glasflaska 10 ml.
Artnr: K20424
Akamuti
99:-
Antal: 
 • Om produkten
 • Specifikation
 • Användning
Ekologisk Pepparmynta eterisk olja

Pepparmynta är en härlig olja som doftar underbart- som färsk mynta. En uppfriskande, återupplivande doft som gör en glad och stödjer vid andningsbesvär.


 • Blanda i en ljus ekologisk olja (såsom jojoba, mandel eller avokado) och använd som en kylande kroppsolja för varm, kliande och fet hy, för värkande muskler, värkande ben eller trötta fötter. Smörj in fötterna på kvällen innan läggdags för att lindra eventuell hosta, det funkar toppen tycker vi. 2-3 droppar till 10 ml olja. Du kan även pröva denna olja på tinningarna för att motverka/lindra spänningshuvudvärk.
 • Vid förkylning och hosta; ta några droppar pepparmynta och eucalyptus i kokt vatten i en kastrull, droppa i när det är precis nykokt och andas in under en handduk. En gammal beprövad huskur som funkar. Obs! håll ögonen stängda! Det är mycket effektivt mot nästäppa och förkylning. Obs! Ej för de som har astma eller till små barn.
 • Man kan även tillföra några droppar eucalyptus och pepparmint i badet vid förkylning - 2-4 droppar räcker.
 • Pepparmynta går även fint till hårinpackning då den motverkar mjäll. Späd 5 droppar eterisk olja i 10 ml hårolja.

    

   OBS! Pepparmyntsolja rekommenderas EJ till barn under 3 år eller till gravida.


   Ingredienser/INCI: 100% Ekologisk Pepparmynta eterisk olja (Mentha piperita). Ursprungsland: Indien.


   AKAMUTI säljer bara naturliga och ekologiska varor. Det betyder inga kemikalier, syntetiska konserveringsmedel eller tillsatser. Det betyder också sökande efter så många etiska och rättvist tillverkade ingredienser som möjligt eftersom de tror starkt på ansvar och hållbarhet. De gör allt för att handla ingredienser direkt från producenten så att en hållbar handel kan öka livskvaliteten och säkra överlevnaden hos små byar runt om i världen. Varje produkt är handgjord.