Purathrive Liposomal Curcumin GOLD | Beställ här
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
Purathrive Liposomal Curcumin GOLD i gruppen Kosttillskott / Mineraler hos Råvarubutiken (B831)
Purathrive Liposomal Curcumin GOLD

Purathrive Liposomal Curcumin GOLD

Liposomal Curcumin - Ingefära - Vegetabilisk DHA.

Kosttillskott. Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.
Artnr: B831
Purathrive
495:-
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Curcumin – Ingefära – Vegetabilisk DHA
Nu med 185 gånger bättre upptag

Curcumin från gurkmeja är svårt att absorbera. Den tråkiga sanningen är att man tar bara upp 3-4%. Får man i sig en matsked gurkmeja om dagen i maten, som i Indien, då är det inga problem, men för oss övriga som kryddar lite med curry och tar en nypa gurkmeja i maten så räcker det inte.

Fram tills nu. PuraThrive lanserar Curcumin Gold!

Tillverkningsmetoden är patenterad och går till så man först tillverkar miceller* för att enkapsulera de aktiva ingredienserna. Då bildas mikroskopiskt små kulor med ett skyddande lager. Därefter löses micellerna upp i klar vätska för att sedan återigen enkapsulera dessa miceller. Nu bildas liposomer; hälsosamma fosfolipider som skyddar ingredienserna ännu ett steg och tillåter dem att passera genom matsmältningssystemet för att absorberas av cellerna där de mest behövs.

En studie i Journal of Molecular Nutrition & Food Research (1) visade att curcumin som miceller och liposomer, hade 185 gånger bättre upptag än ren gurkmejarot.

* Miceller (latin: litet korn) är små bollar av fettceller (fosfolipider), enkelt uttryckt så är det molekyler som har ”huvud med en svans”. Huvudet riktar sig utåt och skyddar innehållet, i detta fall curcuminen. Miceller har använts i tusentals år inom matlagning, livsmedel, medicinen och rengöringsmedel (i Egyptien blandade man olivolja med pottaska och gjorde tvål).

Utanpå micellerna bygger man ännu ett lager med liposomer som till sin uppbyggnad är lik kroppens cellmembran.

Upptaget och biotillgängligheten blir därmed oöverträffat.

PuraThrive Liposomal Curcumin Gold går till roten med det onda.

Här använder man curcuminextrakt från ekologisk gurkmejarot tillsammans med ekologisk ingefära-olja samt vegetabilisk DHA från alger. Ingredienserna skyddas som liposomala miceller.

Gurkmeja behöver ingen närmare presentation. De flesta tillverkare använder enbart curcuminextrakt från gurkmejan, men då missar man nästan hela båten. Det finns hundratals aktiva ingredienser i gurkmeja som bidrar till effekten. 

Curcumin bidrar till normal ledfunktion och normalt immunsystem.

Ingefära bidrar till rörliga leder, befrämjar matsmältning, normalt blodsocker, hjärthälsa och ett normalt immunsystem. Här i form av lättupptaglig ingefäraolja vilket ger den en lätt kryddig smak.

DHA är den mest verksamma komponenten i omega-3 och bidrar till normal hjärnfunktion och normal syn. Här används en vegetarisk form av DHA från alger. Fiskarna omvandlar själva omega-3 från alger. Här slipper man föroreningarna i fiskarna, dessutom har detta DHA ingen fisksmak.

Doser: 15
Form: Flytande
Förpackning: 225 ml
Rekommenderad daglig dos: 1 matsked (15 ml)
Ursprungsland: USA
Varning: OBS! Var försiktig vid upphällandet, gurkmeja är ett starkt färgämne.
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn.
NäringsinnehållMängd per dos
Liposomal blandning4000 mg
Curcumin500 mg
DHA* Omega 3200 mg
(Vegansk DHA från algolja)
Ingefärsolja50 mg
Fett5 gram
Kolhydrater4 gram

Ingredienser:

Ekologiskt glycerin, liposomal blandning (Non-GMO solrosolja med fosfatidylkolin), renat vatten, curcumin, ekologiskt gurkmejaextrakt, algolja vegetabilisk DHA (standardiserad till DHA Omega 3), naturligt aromämne (citrusolja) och ingefärsolja, naturligt färgämne (betakaroten), Vitamin E, kaliumbikarbonat, sötning (<1.5% sackaros), oleic syra och naturlig citronsyra från frukt.

Se fler varor