ATPro | När du behöver dina muskler | Bättre Hälsa
Råvarubutiken
Råvarubutiken

Logga in

X
ATPro i gruppen Kosttillskott / Funktion / Leder & Muskler hos Råvarubutiken (B583)

ATPro

ATPro passar för dig som är kroppsbyggare eller idrottsman, eller för dig som vill hjälpa dina muskler, och för dig som har muskelbesvär.

Kosttillskott. Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

Artnr: B583
Bättre Hälsa
310:-
  • Om produkten
  • Specifikation
  • Användning

Efter 50-årsåldern börjar man förlora 1-2% av muskelmassan (sarkopeni grek. brist på kött), och samtidigt minskar styrkan i samma takt. Vid 60-årsåldern minskar styrkan med 3% per år. Mellan 20 och 80 kan man tappa runt 40% av muskelmassan och 30% bara mellan 50 och 80 år. Med allt stillasittande framför, dator och TV kommer det att utgöra ett av våra stora hälsoproblem i framtiden, kanske långt innan man ens gått i pension. I USA räknar man med att 45% av den äldre populationen lider av sarkopeni och 20% är funktionellt handikappade till en kostnad av 26 miljarder dollar. Ökningen stiger exponentiellt med åldern.

Om man inte motverkar detta blir man mer eller mindre handikappad och kan till sist inte resa sig upp från stolen eller gå på toan själv. Trapporna blir ett oöverstigligt hinder och man kan inte ut och gå matkassarna blir för tunga. Det accelererar dessutom eftersom man fortare tappar muskler och styrka när man inte kan röra sig en ond cirkel som är svår att bryta i sådant läge.  Fallolyckor med benbrott blir också vanligare när man inte orkar stöda sig ordentligt. Styrketräning är effektivt.

Många muskelbyggare använder också Betain och Beta-alanin. Krom och ALA reglerar insulinhalten och bidrar till normala blodsockervärden.

Man vet att aminosyran l-leucin kan hjälpa till vid muskeluppbyggnad. En studie visade att kombination l-leucin, l-karnitin, kreatin och vitamin D ökade kombinationen av muskelsyntes, muskelstyrka och fysisk aktivitet med närmare 64%.

D-Ribose är en kolhydrat som behövs för att producera energi. D-ribose, såväl som kreatin, utgör komponenter av ATP, kroppens energi. Tillsammans arbetar kreatin och D-ribose synergistiskt, dvs dessa komponenter samarbetar för att ge större effekt än om de tas som enskilda kosttillskott. D-Ribose används för att bygga muskelns energimaskin och kreatin används som bränsle. Utan D-Ribose kan inte Kreatin utnyttjas till fullo. Utöver dessa näringsämnen har vi tillsatt k
rom som behövs när insulin binder till cellerna och receptorerna för kolhydrater (kreatin o, ribose)  samt alfa-lipon som skydd för receptorerna.

Användning

Man laddar musklerna genom en matsked i ett glas vätska två-tre gånger om dagen på fastande mage under minst en vecka. Drick omedelbart. När musklerna väl laddats kan intaget reduceras till 10 g/dag.

Doser: 30
Form: Pulver
Förpackning: 300 gram
Rekommenderad daglig dos: 1 skopa (10 gram)
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för barn
Näringsinnehåll per dosMängd per dosDRI %
Kreatin4 gram-
D-Ribose3 gram-
Krom 75 mcg188%
Alfa-Liponsyra (ALA)25 mg-
Betain1 gram(Beta-Alanin kan orsaka hudstickningar)
Beta-alanin1 gram
Karnitin 1 gram
L-Leucin1 gram

Ingredienser:

Alfa-liponsyra, Kreatinmonohydrat, D-ribose, L-karnitintartrat, betain (från sockerbetor), beta-alanin, l-leucin, krompikolinat.

Se fler varor

Cellsalter
239:-
Glutamin
295:-
TestOx
449:-
PrebioMax
319:-